Oppsøker «bylle-elgen» tidligst tirsdag

Dette bildet av en elg med lignende byller ble tatt på Gravdal i 2013.

Dette bildet av en elg med lignende byller ble tatt på Gravdal i 2013. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En syk elg, med store gule byller, er observert på Vestvågøy. Ettersøksgruppa ber folk gi beskjed hvis de ser elgoksen.

DEL

For noen dager siden fikk leder for ettersøksgruppa for vilt i Vestvågøy, Toralf Kristoffersen, melding om at en elg med store byller var observert i Gravdalsområdet.
-Vi gikk for å se elgen og vi oppdaget den. Den var da i området over fiskerifagskolen. Det er en mellomstor okse, med et bra stort gevir, sier Kristoffersen.

Gruppa så med en gang at elgen ikke var frisk.

– Han hadde mange store kuler, eller byller på kroppen. Noen var på størrelse med en sitron og de var gule. Noen av dem var begynt å væske, sier Kristoffersen.

Elgen er trolig rammet av fibropapillomatose, en virussykdom som i utgangspunktet er godarta, men som kan avkrefte dyret.

Sykdommen smitter ikke til mennesker.

Gjennom Lofotposten ba Kristoffersen innbyggerne ta kontakt dersom de så elgen, og han har i pinsehelga blitt kontaktet av flere som sier elgen oppholder seg i området Risaksla - Gravdalsbrekka.

- Vi gjør ikke noe i pinsen, og tidligst tirsdag vil vi oppsøke elgen for å observere tilstanden til ham nærmere før vi bestemmer oss for å eventuelt avlive den, sier Kristoffersen og utdyper:

- For det første ønsker vi ikke at sykdommen skal spre seg på Vestvågøy, for det andre har nok ikke denne elgen det særlig bra, sier Kristoffersen.

LES OGSÅ: "Gero" sporet opp skadd elg

Artikkeltags