Ungdomsbedrift har skrevet intensjonsavtale med Lofoten Seaweed company: – Jeg er så utrolig stolt

SEA TEA: Ungdomsbedriften signerte avtale med Lofoten Seaweed Company. (f.v Halvor Johannes Langhoff, Casper Rødsand, Sivert Adolfsen, Elias Solberg, alexandra Robertsen, Mikael Gulliksen)

SEA TEA: Ungdomsbedriften signerte avtale med Lofoten Seaweed Company. (f.v Halvor Johannes Langhoff, Casper Rødsand, Sivert Adolfsen, Elias Solberg, alexandra Robertsen, Mikael Gulliksen) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdomsbedriften Lofoten Sea Tea ble blant de ti beste i landet i «Ringer i vann – sjømat for framtiden», arrangert av Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap. I tillegg har de signert en intensjonsavtale som gjør at prosjektet deres kan leve videre.

DEL

Ungdomsbedriften Lofoten Sea Tea, fra Aust-Lofoten videregående skole, deltok i helga på den nasjonale finalen i Ungt Entreprenørskap. Ti ungdomsbedrifter var i finalen og deretter gikk tre bedrifter videre til superfinalen. Sea Tea kom dessverre ikke så langt, noe lærer Halvor Langhoff ikke forstår.

– Det er selvfølgelig lett for meg å si, fordi jeg kjenner elevene og vet hvor gode de er. De jobba beinhardt hele dagen og natta, men juryen la nok vekt på andre ting, de som kom til superfinalen var veldig teknologiske bedrifter med omfattende og større prosjekter, sier læreren som understreker at han er kjempestolt over elevene sine.

Lager te av tang

Lofoten Sea Tea skal utvikle, produsere og selge en te som har hovedingrediens av tang, og elevene har signert en intensjonsavtale med Lofoten Seaweed Company, som jobber med å lage mat av tang. En del av intensjonsavtalen går ut på at Sea Tea har mulighet til å kjøpe tang av Seaweed Company.

– Denne avtalen er kjempe viktig for Sea Tea for å komme seg raskt ut på markedet. Nå får de fokusert på det og så kan de begynne å sanke og tørke tang selv, etter hvert. Det tar tid å komme dit, så jeg tror det var smart av dem å gjør det slik. Særlig siden de har råd til det, sier Langhoff.

Angelita Eriksen fra Lofoten Seaweed Company sier det var stas at Sea Tea ringte dem, de har nemlig hatt denne ideen på blokka selv.

– Vi vil være med i prosessen, for dette er et produkt vi har tenkt på selv. Derfor har vi har investert tid i å lære dem opp, være litt mentor og lære dem ting om tang og tare, sier Eriksen.

Produktet er en grønn te med tørket tang som ligger sammen med andre urter eller bær, og skal trekkes som en vanlig tepose.

– I Sør-Korea og Asia er dette veldig populært, men vi ser også at det har kommet til USA og andre europeiske land. Det som er så bra her er at man har muligheten til å blande tang med bær og urter fra arktiske strøk. Fordi tang er noe av det mest næringsrike på jorda så får man en te som er god på smak og samtidig sunn, forteller Eriksen.

God levetid

Andre delen av intensjonsavtalen er at Lofoten Seaweed Company kan ta over prosjektet til Sea Tea når de er ferdige på videregående neste år. Langhoff sier dette er kjempe bra og at Sea Tea vil kunne selge et produkt til slutt.

– Dette har potensial til å bli kjempebra. De har eg godt samarbeid med Seaweed Company og har kommet godt i gang med sitt eget prosjekt, så dette har god levetid, mener Langhoff.

Også Eriksen har god tro på produktet.

– Vi hadde planer om å produsere en te og er derfor interessert i å te ideen videre, om de ikke gjør det selv. Vi har allerede fått interesse fra lokale forhandlere, og det lover bra for Sea Tea konseptet, sier Eriksen.

Artikkeltags