Vilde skal prøve å leve plastfritt i to uker: - Jeg vil gjerne ha med flere!

Uten plast: I to uker skal Vilde Aurora Drevland Klyve redusere plastforbruket sitt, og filme opplevelsen.

Uten plast: I to uker skal Vilde Aurora Drevland Klyve redusere plastforbruket sitt, og filme opplevelsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vilde skal redusere plastforbruket kraftig de to neste ukene. Tar du også utfordringen?

DEL

Fra og med torsdag 19. april skal journalist i Lofotposten, Vilde Aurora Drevland Klyve redusere forbruket sitt av plast betraktelig i to uker. Fram til strandryddedagen 5. mai skal hun ikke kjøpe produkter som verken er laget av plast eller har plast rundt seg.

- Jeg tror det kommer til å gå greit, men det er kanskje litt naivt å tenke sånn. Den største utfordringen blir nok å kjøpe mat, fordi de fleste produktene jeg vanligvis kjøper faktisk har plast rundt seg, sier Vilde.

Lager film

Vilde vil gjennomføre prosjektet fordi hun har lyst til å finne ut hvor mye plast hun faktisk bruker i hverdagen.

- Jeg tror jeg ligger på gjennomsnittet hva gjelder plastforbruk, men har fortsatt en lang vei å gå. Fra før av har jeg en del ting for å minske plastforbruket, blant annet matboks i silikon og handlenett i tøy, men jeg glemmer nesten alltid å bruke dem. Jeg håper at dette prosjektet tvinger meg til å få inn disse små, men viktige rutinene, forklarer Vilde.

Gjennom disse to ukene skal Vilde filme seg selv i situasjoner hun kommer opp i.

- Jeg regner med plastreduseringen kommer til å bli et problem av og til men jeg ønsker å vise fram de situasjonene hvor dette oppstår, sier Vilde, og legger til at filmen vil vises på Lofotposten sine nettsider når de to ukene er over.

Vil ha med flere

Vilde inviterer også leserne til å gjøre det samme som hun.

- Det er alltid kjekkere å være flere om noe, og se ting fra forskjellige perspektiv. Det kan nok være enda mer utfordrende for en småbarnsfamilie enn for meg. Om noen tar utfordringen og slenger seg med, vil jeg gjerne høre om erfaringene i ettertid, sier Vilde, som også gjerne tar i mot tips og triks hun kan benytte seg av i løpet av disse to ukene.

I de neste to ukene får ikke Vilde lov til å kjøpe nye produkter av plast eller produkter som er pakket inn i plast. Matvarer som allerede er kjøpt inn, kan hun beholde.

- Men andre dagligdagse gjenstader, som for eksempel stekespade i plast, skal jeg bytte ut med tresleiv. Plastposer har jeg også, men de skal heller ikke brukes, sier Vilde.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken