Andreas Thorgersen tok første stikk i kampen om å bli Lofotens beste pokerspiller. 30-åringen fra Kabelvåg vant den første av de 12 turneringen som skal arrangeres i lokalene til Taste Depot i Svolvær i løpet av 2016. 62 pokerspillere fra Lofoten og Vesterålen deltok under fredagens turnering.

- Jeg har ikke spilt så lenge. De fleste er nok mer rutinert enn meg. Jeg ble oppringt et kvarter før turneringen startet fredag og bedt om å komme. Det var jo heldig, sier vinneren som skal prøve å få med seg de fleste turneringene.

Det kan lønne seg. Spilleren som sitter igjen med flest poeng når de 12 kveldene er gjennomført, får et reisegavekort til et sted i Europa der det arrangeres pokerturnering.

- Jeg satser på å delta på så mange av turneringene som jeg kan. Det er fristende å konkurrere om førstepremien, sier januarvinneren.

Kenneth Greger-Pettersen i Norwegian Series of Poker, som er klubben i Vågan sitt navn, er godt fornøyd med oppslutningen.

- Spillere fra hele Lofoten og fra Vesterålen deltok. At så mange som 62 tok turen til Svolvær er vi veldig godt fornøyd med, sier han.

Neste turnering er i februar.

Resultatliste:

01: Andreas Thorgersen
02: Børge Pedersen 
03: Tor-Inge Nikolaisen
04. Børre Pettersen
05. Ali Halmas
06. Ole Jan Hanssen
07. Morten Pettersen
08. Stig Strøm
09. Karl Johan Lorentzen