Elise og Camilla sikter mot NM-gull og VM-drøm i pole

Camilla Haukås Skjeseth og Elise Dahl-Hansen er for NM i Pole sport

Camilla Haukås Skjeseth og Elise Dahl-Hansen er for NM i Pole sport Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rundt 50 utøvere stiller på scenen til en heftig og halsbrekkende helg når Trondheim er vertskap for sitt første NM i pole. Elise Dahl-Hansen (26) stiller for femte år på rad og sikter mot dobbelt gull og VM-topp. Camilla Haukås Skjeseth er også med.

DEL

4. og 5. mai arrangeres Norgesmesterskapet i Pole på Byscenen og dette er første gang mesterskapet arrangeres i Trondheim. Rundt 50 utøvere fra hele Norge skal delta i hele 19 forskjellige kategorier. Utøverne er mellom 16 og 44 år gamle og både kvinner og menn. De av utøverne som gjør det best i Elite-klassene kommer videre til VM i Montreal i Canada.

Sikter mot dobbelt NM-gull, drømmen er VM-gull

Elise Dahl-Hansen (26) fra Kabelvåg har fem norgesmesterskap med en sølvmedalje og fire gullmedaljer bak seg. I år sikter hun mot den femte og sjette gullmedaljen. Elise stiller i to kategorier, både alene i Elite-klassen og i sammen med Camilla Haukås Skjeseth i Elite Doubles-klassen. Camilla er også fra Kabelvåg.
- Målet for årets NM er å vinne. Jeg vil forsvare tittelen fra tidligere år, og mye av motivasjonen ligger i å holde på den. I tillegg har jeg som mål å prestere like godt på konkurransen som på trening. Da vet jeg at jeg har gjort mitt beste, sier hun.
Hvis Elise gjør det like godt som tidligere år vil hun kvalifisere seg til VM. Hun har tidligere plassert så høyt som femteplass i verdensmesterskapet.
- I år vil jeg komme på topp ti, og drømmen er å vinne. I doubles-klassen kom vi på sjuendeplass i fjor og i år vil vi toppe det. Men vi vet at nivået stiger for hvert år og det er ikke alltid like lett å treffe på det dommerne vil ha, sier hun.
 

Skiturer i veien for pole-trening

Til daglig jobber Elise som turntrener og daglig leder på Kabelvåg Idrettslags turngruppe. Her har hun også mulighet til å trene til NM.
- I vinter ble det mye fine skiturer i stedet for pole-trening, men nå føler jeg at jeg er i god form og i rute med treningen. Jeg blir sterkere for hvert år slik at jeg kan øke nivået på øvelsene. Camilla har vært litt syk noe som har gjort treningen sammen utfordrende. Vi kan ikke henge i hverandre når vi er smittsom og kan ødelegge treningen for hverandre. Men nå går det bedre og vi er også i rute med treningen der, sier hun.

NM for første gang i Trondheim

Elise startet med pole i Trondheim da hun studerte bevegelsesvitenskap der i fire år. Da hun bodde i Trondheim var hun instruktør hos Trondheim Pole Studio hvor daglig leder Nina Svartøien har hovedansvaret for å arrangere årets NM på vegne av Norges Pole Sport Forbund.

- NM har vært i Oslo-området i alle år tidligere så vi er veldig fornøyde med å endelig få arrangere et norgesmesterskap i Trondheim. Vi har et stort og engasjert miljø her og alle er veldig ivrige etter å være en del av NM, enten som utøvere, frivillige eller publikum», sier Svartøien.

Konkurrerer på “hjemmebane”

Elise gleder seg til å komme tilbake til Trondheim for å konkurrere der.
- I år føler jeg at jeg skal konkurrere på hjemmebane siden jeg skal tilbake til der jeg startet med pole. Jeg gleder meg masse til arrangementet i seg selv. Jeg kjenner alltid på nervene under NM, men i år blir det ekstra positivt å være med, sier Dahl-Hansen.

(Tekst fra Norges Pole Sport Forbund)

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags