Unge festdeltakere i Svolvær, ble fra midnatt og utover, så høylytte at politiet etter to klager ikke så annen utvei enn å avbryte festen.

Det skal ha vært rundt 30 festdeltakere til stede. Det melder Midtre Hålogaland politidistrikt. Operasjonssentralen opplyser søndag at de ikke har noen alder på de unge festdeltakerne.

Også på Stokmarknes måtte politiet stanse en hjemme-alenefest med unge festdeltakerne. Ifølge politiet var festen "ute av kontroll".

I Harstad måtte politiet ta hånd om en nærmest bevisstløs ungdom. Vedkommende ble hentet av ambulanse på en privatfest i sentrum av byen.

Politiet har i natt også måtte ta hånd om nærmest bevisstløse voksne personer. I Svolvær ble en person av ukjent alder kjørt hjem og tatt imot av familien. I Narvik måtte helsevesenet ta hånd om i alt to nærmest bevisstløse personer som ble funnet i sentrum av byen.

Det har også vært mye slossing i natt. Både på Stokmarknes, i Harstad og i Narvik varsles det om mulige anmeldelser i ettertid, etter slåssing på privatfester.