Politiet bevæpner seg under Arctic Race

Torsdag starter sykkelrittet Arctic Race med første etappe i Moskenes, Flakstad og Vestvågøy. Fredag oppholder rittet seg i Vågan før det forflyttes til Vesterålen og Ofoten for de to siste etappene.

DEL

Politiet er beredt.

- Vi gleder oss til folkefesten og oppfordrer alle til å sette seg inn i vegstegninger og være litt ekstra tålmodige disse dagene, sier Bent-Are Eilertsen stabssjef for Nordland politidistrikt i ei pressemelding.

Politiet samarbeider tett med kommunene, Forsvaret, Sivilforsvaret og selvfølgelig arrangør Arctic Race of Norway med å skape en trygg ramme for arrangementet. I tillegg er Utrykningspolitiet og politimotorsykler fra Oslo politidistrikt hentet inn for å forsterke politiet lokalt i forbindelse med sykkelløpet.

- Vi ønsker at dette skal bli en fin folkefest og vi skal gjøre vårt for at det blir en sikker og god gjennomføring både for syklistene og for publikum, sier Eilertsen i pressemeldinga.

Han forteller at politiet vil ha både synlig og usynlig sikkerhetstiltak, i tillegg kommer de til å være bevæpnet under gjennomføringen av Arctic Race.

- Det er ikke noen konkret trussel mot arrangementet, men på grunn av den generelle forhøyede trusselsituasjonen i landet og for å ivareta sikkerheten og en god beredskap er tjenestepersonene bevæpnet, sier stabssjefen i Nordland.

Dronebruk

Politiet minner også om at Luftfartstilsynet har utarbeidet et regelverk som gjelder bruken av droner hvor det står at det er forbudt å fly med drone over festivaler og sportsarrangement. Les mer om regelverket her: https://luftfartstilsynet.no/dronelek/

Her er politiets råd til publikum

  • Sett deg inn i når veiene i ditt lokal området blir stengt og planlegg reisen din ut fra disse.
  • Forhold deg til skiltingen og følg anvisningene fra politiet og andre løypevakter.
  • Møt opp i god tid.
  • Vær tålmodig. Det blir mye folk ute i gatene disse dagene.
  • Har du mulighet? La bilen stå.

Les også: Stenger veien mellom Svolvær og flyplassen under Arctic Race

Les også: Disse veiene holder stengt - og slik kommer du deg fram under Arctic Race og NM i Triathlon

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags