Ammoniakkutslipp på Melbu

Spesialstyrker fra brann tok seg inn i bygningen for å stanse ammoniakklekkasjen.

Spesialstyrker fra brann tok seg inn i bygningen for å stanse ammoniakklekkasjen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Melbuferga med 65 passasjerer måtte gjøre vendereis. En ansatt på fabrikken er skadet og sendt til sykehuset.

DEL

MS «Tysfjord» var på tur fra Fiskebøl til Melbu da de fikk beskjed om at de måtte  avvente situasjonen utenfor moloen etter at det hadde oppstått ammoniakklekkasje på fiskemottaket i Melbu havn.

-Vi la oss til utenfor moloen, men måtte buksere oss lengre unna fordi vinden var litt fra og til i vår retning. Politiet opplyste etter en stund at de var usikkert hvor lenge operasjonen med å tette utslippet ville ta. De måtte ha inn kjemikalier for å stoppe lekkasjen, sier skipper Bent Kristensen på MS «Tysfjord».

Etter en stund returnerte ferga til Fiskebøl og da ville passasjerer og bilister få valget om de ville vente eller kjøre E10 rundt til Gullesfjorden for deretter ta seg videre til Vesterålen.

Trafikken går nå som normalt.

Ammoniakkutslipp på Melbu

Politiet melder at det er sendt ut alarm fra Brann-110 om  ammoniakkutslipp fra Norway Seafoods anlegg på Melbu. Nødetater er på stedet. Opplysninger Lofotposten har fått skal det ha vært en eksplosjon på anlegget.

Politiet opplyser at en ansatt på fabrikken er skadet og sendt til sykehuset på Stokmarknes.

Folk i nærområdet anmodes om å holde seg innendørs og om lukke vinduer.

Politiet har avsperret fabrikkområdet og evakuert alle ansatte i bedriften.

I tillegg har politiet slått en ring rundt fabrikken med en radius på 600 meter fra utslippet. Innenfor dette området er publikum og beboere evakuert. Både fergeleiet og Melbu hotell ligger innenfor denne sonen.

Ved halv tre tiden meldte politiet at lekkasjen er stanset og det pågår utlufting ved bedriften. Alle sperringer er nå opphevet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken