"Åsted Norge": Gullsmed-tyvene ble pågrepet i Nederland, men ble sluppet fri

Mistenkt mann sort vest, grå adidasgenser

Mistenkt mann sort vest, grå adidasgenser

Artikkelen er over 2 år gammel

Åsted Norge fortalte denne uka siste nytt om tyveribanden som raidet gullsmeden i Kabelvåg i fjor.

DEL

I oktober i fjor fikk tyver med seg varer for over 100.000 kroner hos gullsmed E. Jensen i Kabelvåg. Politiet gikk ut med overvåkingsbilder og ba om tips i saken. Bildene spredte seg på nett og TV2s "Åsted Norge" tok også fatt i saken. Etterhvert kartla politiet tyverier flere steder i landet, utført av disse personene.

I begynnelsen av mars gikk "Åsted Norge" ut på nytt for å be om tips om hvor de mistenkte befinner seg. Det kom i mange tips, og etterhvert kom det også tips fra Nederland.

Pågrepet i Nederland

- Vi er veldig glade for at seerne deler våre etterlysninger på Facebook. Folk i Nederland la merke til at etterlysningen fra Norge omhandlet folk som ble etterlyst i lignende tyverier utført i Nederland, sa programleder Jens Christian Nørve i programmet mandag.

"Åsted Norge" kan bekrefte at det er de samme personene som er etterlyst i Norge som ble pågrepet i Nederland.

- Det går ett par dager, så slipper de løs fra nederlandsk politiet. Vi vet ikke hvorfor, men det viser seg at norsk politi ikke har sendt ut internasjonal etterlysning av disse. Nederlandsk politi visste dermed ikke at de samme personene var mistenkt for flere forhold i Norge, sier Nørve videre.

"Åsted Norge" på lofotbesøk

I reportasjen er "Åsted Norge" i Lofoten og intervjuer både politiførstebetjent Ingar Brun ved Svolvær politistasjon og Arvid Brandt Nilsen hos E. Jensen gullsmed.

- Det er beklagelig at det ikke er såpass mye samarbeid at de kan bli tatt i et annet land, uttaler Nilsen i reportasjen.

Ifølge politiførstebetjent Brun, vil norsk politi nå etterlyse dem internasjonalt slik at de kan straffeforfølges videre i Norge om de blir pågrepet i utlandet.

Roser lokalt politi

Politiets representant i "Åsted Norge", Rune Utne Reitan, mener lokalt politi har gjort en god jobb med å identifisere de mistenkte og knytte dem til flere lovbrudd over hele landet.

- Politiet trodde de var aktive i Norge, spesielt fordi en av dem satt i varetekt i Norge. Nå som vi sitter med fasiten, er det lett å se at de burde vært etterlyst internasjonalt, sier Reitan.

Nettopp det anser panelet i "Åsted Norge" som sannsynlig:

- Kommer de tilbake til Norge, må de nok møte i en rettssal, uttalte advokat Jon Kristian Elden i programmet.

Les også: Gullsmed-tyvene er fremdeles ikke pågrepet

Karina avslørte tyveribanden

undefined

undefinedundefined

Artikkeltags