Gå til sidens hovedinnhold

Hells Angels på tur til Lofoten

Artikkelen er over 3 år gammel

(Avisa Nordland) Fem medlemmer av Hells Angels kom til Bodø natt til onsdag og er nå på tur med ferga til Moskenes.

Det bekrefter fungerende stasjonssjef i Bodø, Bent Are Eilertsen overfor an.no.

- Vi stoppet fem medlemmer på tur fra sør og videre nordover. De dro over til Lofoten i dag morges etter at vi hadde kontrollert dem, forteller Eilertsen.

Lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor sier de er informert om at Hells Angels er på tur til Lofoten.

   -Hells Angels er et av de miljøene politiet følger med og vi er innformert om at de kommer med ferga til Moskenes. Vi vil følge med når de befinner seg i Lofoten,, sier Sjølie.

-På hvilken måte vil dere følge med Hells Angels medlemmene?

- Det vil jeg naturligvis ikke kommentere, slår Sjølie fast.

Rumensk

Avisa Nordland fikk onsdag morgen bilde fra tipser som viser motorsyklene ligge bak en politibil inn mot Bodø sentrum. Skiltene på minst to av MC-en viser at de er fra Romania.

- Det var en nordmann og fire rumenere, bekrefter Eilertsen.

Kvintetten ble ifølge operasjonsleder Elisabeth Eide stoppet i en rutinemessig kontroll. Eilertsen vet imidlertid ikke om andre trafikanter enn motorsyklistene ble stoppet.

- Visste dere at de kom?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Hva gikk dialogen ut på da de ble stoppet?

- Ikke noe spesielt annet enn at vi følger med dem. De ble stoppet for kontroll av ID og kjøretøy.

- Blir det foretatt noe utover dette?

- Vi har en løpende dialog med andre distrikt. Når det gjelder Hells Angels og øvrige 1 %-klubber, så følger vi med hele tiden.

Ansett som kriminell

Hells Angels er en såkalt «1%-klubb». American Motorcyclist Association hevder at 99 prosent av alle MC-fører er lovlydige, hvor Hells Angels og Bandidos blant andre er en del av den siste prosenten. I Norge er Hells Angels ansett som en kriminell motorsykkelklubb. Utlendingsdirektoratet (UDI) hevder det foreligger hjemmel for pågripelser og bortvisninger av MC-personell fra 1 %-miljøet.

Bilder som AN fikk tilstendt, viser at politibilen kjører foran motorsyklistene inn mot byen.

- Ifølge opplysninger jeg sitter på, skulle de nå en ferge ganske tidlig i morges. Derfor ble de eskortert til fergekaien, slik at kontrollen kunne gjøres der, forklarer Eilertsen.

Ifølge nettstedet hells-angels.com, finnes det fem Hells Angels-charters i Romania (Bucuresti, Nomads, Timisoara, Constanta og Bucharest City). Til sammenligning har Norge ni charters, ifølge samme nettsted (Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Skien, Drammen, to i Oslo og Hamar).

I fjor sommer ble det rapportert om Hells Angels-medlemmer i Salten. Disse tok del i 25-årsmarkeringen til Turnout MC på Fauske hvor det ble aksjonert etter bruk og oppbevaring av narkotika.

Senest i 2014 var det en væpnet aksjon mot klubbens lokaler i Tromsø.

Kommentarer til denne saken