Nødetatene skal øve på Leknes skole i dag

Artikkelen er over 2 år gammel

Det kommer inn melding om pågående livstruende vold på ei skole. Nødetatene rykker ut. Hva er viktigst i den første fasen?

DEL

Dette er hva nødetatene sammen skal øve på i ettermiddag i lokalene til Leknes skoleDet kommer til å bli høy "blålys-aktivitet" i området fra politistasjonen og opp til skolen, og politiet kommer til å bære øvingsvåpen.

Scenarioer som politi, helsepersonell og brannmannskaper forbereder seg på er ulike typer vold, eller trusler om vold, med for eksempel skytevåpen, kniv eller sprengstoff.

- Elever skal ikke delta i øvelsen, og skolen kommer i dette tidsrommet til å ikke være åpen for andre enn dem som deltar i øvelsen, sier Ruben Evjen i politiet til Lofotposten.

For at øvelsen skal bli best mulig, ønsker nødetatene ikke skuelystne til det som skal skje, så oppfordringen lyder: Publikum bør holde avstand og ikke oppsøke området der de ser det er aktivitet.

Nødetatene har gjennomført en lignende øvelse ved Aust-Lofoten videregående skole tidligere i år, og skal gjøre det samme i Moskenes seinere i år.

PLIVO

PLIVO er en forkortelse på pågående livstruende vold.

Det er utviklet en prosedyre for slike situasjoner for politi, brannvesen, redningstjenesten og helsevesenet.

Prosedyren ble utviklet i kjølvannet av 22. juli-angrepet og erstatter "skyting pågår"-instruksen.

Prosedyren er godkjent av Politidirektoratet, Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap.

Kilde: Wikipedia.

Artikkeltags