Kvinne ranet av bevæpnete menn

ETTERFORSKER: Lensmann Asbjørn Sjølie bekrefter at de etterforsker en sak der en kvinne skal ha blitt ranet og utsatt for vold av flere maskerte og bevæpnete menn. Foto: Kai Nikolaisen

ETTERFORSKER: Lensmann Asbjørn Sjølie bekrefter at de etterforsker en sak der en kvinne skal ha blitt ranet og utsatt for vold av flere maskerte og bevæpnete menn. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 5 år gammel

En kvinne ble påført skader etter at flere maskerte personer bevæpnet med kniver brøt seg inn i huset hennes og ranet henne.

DEL

Lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor bekrefter at de natt til mandag fikk melding om at en kvinne skulle ha blitt påført skader av flere personer som hadde tatt seg inn i huset hennes i Leknes sentrum.

Varslet naboer

-En kvinne hadde oppsøkt naboer og varslet om at flere personer skal ha tatt seg inn i huset hennes og utsatt henne for vold. De skal også ha tatt med seg verdier før de forsvant fra huset. Vi rykket umiddelbart ut da meldingen kom og var på stedet etter kort tid. Fornærmete hadde lettere skader som hun forklarte var blitt påført henne av ransmennene og hun ble kjørt til legevakt. Hun og naboer ble avhørt. I etterkant har vi gjennomført en omfattende etterforskning der mange er avhørt, og vi har sikret ulike tekniske spor som er sendt til Kripos for analyse, sier Sjølie.
–Saken blir etterforsket som ran, legger han til.

Ønsker tips

Politiet er interessert i tips.
-Omstendighetene er fortsatt noe uklare og mye etterforskning gjenstår. Vi er også interessert i tips fra publikum som kan har sett uvanlige bevegelser i Leknes sentrum rundt klokken fire natt til mandag, sier lensmannen.

Maskerte knivmenn

-Har dere fått en beskrivelse av disse personene?
-Det har vi fått, men foreløpig vil vi av etterforskningsmessige hensyn ikke offentliggjøre beskrivelsene.
Var personene maskerte?
–Ifølge fornærmete var de maskerte.
–Bar de våpen?
–Det har framkommet informasjon fra fornærmete om at de var bevæpnet med kniv som de skal ha truet henne med.
-Har dere noen mistenkte i saken?
-Nei, det har vi ikke.
Asbjørn Sjølie sier at etterforskningen pågår fortsatt for fullt.
-Som sagt så er omstendighetene rundt hendelsen noe uklar. Det gjenstår mye etterforskning for å få klarhet i hva som faktisk har skjedd, slår lensmann Asbjørn Sjølie fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken