TV2 fortalte søndag om en server på appen Discord der nakenbilder sammen med personlig informasjon.

Tv2.no skriver at Appen er laget for kommunikasjon mellom spillere, men i slutten av desember ble en ny, privat server opprettet på Discord. Serveren fungerer som et lukket forum der bare inviterte har tilgang. Denne serveren brukes til å legge ut nakenbilder av norske jenter. Under bildene står personalia til jentene. I tillegg til navn og adresser, blir det lenket til Facebook- og Instagram-profiler, skriver TV 2.

Mange av bildene skal ifølge TV2 være selfies som jentene selv har delt av seg selv. Andre er tatt av andre, med eller uten jentenes samtykke.

– Appen bryter norsk lov ved å la dette innholdet bli liggende ute. Her må politiet på banen, dette er ikke greit, sier Hans Marius Tessem, seniorrådgiver i Slettmeg.no til TV2.

Pågrepet i Lofoten

Politioverbetjent Dag Sture Strøm, ved Vest-Lofoten lensmannskontor, opplyser at de mandag fikk flere henvendelser om at det var lagt ut nakenbilder av jenter fra Lofoten på denne appen.

– Dette er noe vi ser svært alvorlig på og vi igangsatte straks etterforskning. Vi pågrep en person som vi mistenkte hadde lagt ut et bilde. Personen tilsto å ha lagt ut bildet og slettet det umiddelbart, sier Strøm som sier at det blir opprettet sak.

– Å legge ut nakenbilder av andre personer på nett er straffbart og personen vil bli straffet, slår han fast.

Trolig flere

Politiet har indikasjoner på at flere bilder med personer fra Lofoten ligger ute på denne siden.

– Vi har fått flere tips om at det ligger flere bilder av jenter fra Lofoten på denne appen og vil derfor oppfordre de som har lagt ut slike bilder om å slette disse umiddelbart. Vi prioriterer denne saken høyt og etterforskningen vil fortsette, sier Strøm.

Han oppfordrer jenter til å være svært restriktive med å dele nakenbilder av seg selv.

– Det å sende nakenbilder av seg selv til andre kan medføre en stor risiko for at bildene blir spredt ut på diverse sosial medier. Det kan være en stor belastning for unge jenter at en nakenbilde av seg selv ligger ute på nett. Politiet oppfordrer derfor, spesielt unge jenter, men å være svært restriktiv med å sende nakenbilder til andre, sier politioverbetjent Dag Sture Strøm ved Vest-Lofoten lensmannskontor