Politiet ber om tips etter rakettbrannen: - Det skal ha vært brukt skytevåpen i det samme området

Politiet i Svolvær ber om tips etter at en nødrakett antente ei rorbu i Svolvær. Samme kveld skal det også ha blitt avfyrt skytevåpen.

DEL

Natt til 1. januar ble det avfyrt en nødrakett i havna i Svolvær som antente veggen på ei rorbu på Svinøya. To personer ble pågrepet etter hendelsen.

Politiet oppfordrer nå folk som har sett noe om å ta kontakt. Nødraketten ble avfyrt vannrett.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som har opplysninger knyttet til brannen som oppsto i veggen på ei rorbu på Svinøya, Svolvær på nyttårsaften ved midnatt, sier etterforskningsleder Ingar Brun i ei pressemelding.

De ber også personer som har gjort observasjoner knyttet til nødraketten om å ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800.

- Spesielt ønsker politiet å komme i kontakt med en gruppe mennesker som patruljen tok kontakt med i forbindelse med hendelsen, sier Brun videre.

Han viser også til at det skal ha vært avfyrt skytevåpen i det samme området på kvelden 31. desember.

- Politiet ber også om at personer som kan ha opplysninger om dette om å ta kontakt.

Overfor Lofotposten sier Ingar Brun at det ikke er mistanke om at noen er skutt. Han bekrefter imidlertid at de to personene som er pågrepet også er mistenkt for å ha avfyrt skytevåpen.

- I forbindelse med saken om nødraketten har politiet opplysninger om at det skal være brukt skytevåpen i det samme området på kvelden, sier Brun.

Han peker også på at pistol eller rifleskudd kan ha en annen klang, og sier de gjerne vil komme i kontakt med folk som måtte ha opplysninger rundt dette.

Saken etterforskes nå videre. De to personene som ble pågrepet er avhørt, men sitter ikke varetektsfengslet.

Artikkeltags