Gå til sidens hovedinnhold

Parkeringsplass brukes til «tullkjøring»: – Blir noen tatt så ryker førerkortet!

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet har fått mange henvendelser om at det foregår mye ulovlig kjøring på parkeringsplassen og i industriområdet i Storeidøya.

Politioverbetjent Dag Sture Strøm ved Vest-Lofoten lensmannskontor opplyser at de har fått melding om at det drives ulovlig bilkjøring i og rundt industriområdet i Storeidøya og Leknes havn.

– Det er spesielt på kveld- og nattetid at det foregår en del ulovlig kjøring. Kjøringen går ut på bilene spinner, sladder og burner rundt på området. Spesielt er det mye slik kjøring på parkeringsplassen ved cruisehavna. Dette skaper problemer for trailerne som skal losse og laste ved godsterminalen som ligger ved parkeringsplassen. Når mange av bilene spinner og sladder blir det glatt og trailerne får problemer med å komme seg opp, og det er blitt et problem for næringsaktørene. I tillegg har vi informasjon som tilsier at det kjøres hardt rundt om i industriområdet, sier Strøm som er klar på at politiet vil ha slutt på dette.

– Det er ikke akseptabelt noen driver med denne tullkjøringen. Siden havna er et såkalt ISPS-området så er deler av området kameraovervåket. Vi har fått tilgang til videomaterialet og vil gjennom dette skaffe oss informasjon om hvem det er som driver med denne ulovlige kjøringen. Politiet vil også jevnlig oppsøke området for denne type kjøring vil vi ikke ha, slår politioverbetjenten fast.

De som blir tatt for denne type forseelse kan ventes seg en kraftig reaksjon.

– Blir noen tatt for dette som jeg vil kalle for tullkjøring så ryker førerkortet for minst tre måneder. Jeg vil på det sterkeste oppfordre de som driver med dette om å slutte med denne ulovlige kjøringen, er den klare beskjeden fra politioverbetjenten.

Kommentarer til denne saken