Gå til sidens hovedinnhold

Fikk skrens før kollisjon på Lyngvær fredag kveld

Artikkelen er over 6 år gammel

Føreren fikk trolig skrens på det glatte føret og kom over i motsatt kjørebane før kollisjonen på E10.

Etterforskningsleder Ketil Steira ved Svolvær politistasjon sier at dødsulykken fredag kveld like ved Lyngvær nok skyldes at ulykkesbilen har fått skrens og kommet over i motsatt kjørebane, der den traff en varebil front mot front, som var på vei mot Svolvær.


Den omkomne føreren i 20-årene skal obduseres i Tromsø onsdag. Det vil gi politiet svar blant annet på dødsårsak med videre. En fullstendig obduksjonsrapport vil ikke foreligge før i desember.


Statens vegvesen har ennå ikke levert noen rapport om mulige feil eller ikke på de tre involverte bilene.
Det ble straks opprettet pårørendekontakt, noe politiet alltid gjør. Og pårørende ble også straks varslet. Mandag har politiet hatt samtaler med faren til den omkomne, etter at det forelå en midlertidig rapport fra etterforskerne søndag kveld som kunne gi noen svar på ulykken.


Politiet har nå foretatt alle avhør bortsett fra ett, som gjøres torsdag. Før alle avhør er gjort, tekniske undersøkelser av de tre bilene og en foreløpig obduksjonsrapport foreligger, kan ikke politiet konkludere nærmere, sier Steira. Han sier avslutningsvis at det var glatt veibane på ulykkesstedet fredag.

Kommentarer til denne saken