Gå til sidens hovedinnhold

Politiet avslutter etterforsking av brannen som krevde fem liv

I en pressemelding torsdag skriver politiet at de avslutter etterforskningen av brannen 16. januar 2021, hvor fem personer fra Vågan omkom da en hytte brant ned på Risøyhamn i Andøy kommune.

Politiet startet umiddelbart etterforskingen for å finne brannårsaken, og har siden i tett samarbeid med Kripos jobbet målrettet for å finne svar, noe de tidligere har uttalt til Lofotposten at de hadde håp om å finne.

Nå har politiet besluttet å avslutte etterforskningen uten å ha funnet brannårsaken.

- Politiet har sammen med Kripos gjort hva vi kan for å finne svar på hva som var årsaken til brannen som krevde fem menneskeliv, men vi har dessverre ikke klart å finne svar, sier politiadvokat, Kay Rønning-Nyvold i pressemeldingen.

Politiadvokaten er tydelig på at det lokale politiet og Kripos har gjort det som er mulig for å finne årsaken til brannen, men det har vært krevende. Den voldsomme brannen lot lite igjen for politiet å jobbe med.

- Vi ønsker at vi hadde kunne gitt de pårørende svar på hva som var grunnen til at brannen startet, men vi har verken funnet svar på det, eller hvor brannen startet, sier Rønning-Nyvold.

Politiet sier videre at de har stor medfølelse med de pårørende og de små samfunnene som har mistet fem av sine.

- Vi er i en situasjon hvor vi på tross av langvarig og grundig kriminalteknisk etterforskning dessverre ikke har klart å finne svar. Vi har ikke mer å jobbe med og dermed må vi avslutte saken uten å gi flere svar enn at de fem omkom som følge av brannen, avslutter Rønning-Nyvold.

Les også

Etterlatte takker for støtten etter hyttebrannen: – Vi er i dyp sorg og fortvilelse

Les også

Tusenvis av mennesker tok imot kortesjen: – Jeg tror de fleste sitter igjen med en god følelse – samtidig som det er veldig tungt

Les også

Fem personer fra Vågan omkom i hyttebrann: – Vi må stå sammen som lokalsamfunn for å bearbeide dette

Les også

Navnene til de omkomne er frigitt

Kommentarer til denne saken