Politiets teori om skoleskyting-truslene: - Mistenker at det er et program

Flere skoler i Trøndelag har mottatt trusler om skoleskyting den siste tiden.

Flere skoler i Trøndelag har mottatt trusler om skoleskyting den siste tiden. Foto:

Tirsdag opplyste politiet at det er mottatt over 190 trusler om skoleskyting over hele landet. I Bodø har det vært flere tilfeller.

DEL

[Avisa Nordland]: Nå går politiet ut med det som er hovedteorien knyttet til truslene.

Truslene har haglet på diverse sosiale medier den siste tiden. I Bodø er det blant annet lagt inn som kommentar på et bilde av russestyret ved Bodø videregående skole.

– Varslene er like, uansett hvilken plattform de kommer på. Vi mistenker at det er et program hvor en fyller ut hva setningen skal si og så fyller den det ut på skolens kanaler. Det gir meldingene et veldig personlig preg, og jeg skjønner at det kan skape frykt og usikkerhet, sier Geir Oustorp, seksjonsleder for forebyggende kriminalitet ved Sørøst politidistrikt, til VG.

– Bør elever føle seg utrygge?

– Hver enkelt av truslene som kommer blir vurdert enkeltvis og frem til nå er faren ved alle truslene ansett som lav. Vi har derfor bedt fylkeskommunene holde skole som vanlig, sier Oustorp.

Han legger til at den reelle faren bak truslene anses som lav, men at politiet kommer til å være til stede på flere skoler den kommende tiden.

LES OGSÅ: Truet med skoleskyting i Trondheim

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken