Politiet har konkludert i forsvinningen til Arjen Kamphuis

Politiet mener det er mest sannsynlig at den savnede nederlenderen omkom som følge av ei padleulykke.

DEL

Det var i slutten av august i fjor at Arjen Kamphuis ble meldt savnet. Han var på reise i Norge og ble sist sett på Rognan. Seinere dukket signaler fra hans mobiltelefon opp i Stavanger. Det siste har politiet funnet en forklaring på.

Politiet i Lofoten undersøkte om forlatt teltutstyr i Rørvika kunne settes i sammenheng med forsvinningen.

- Politiet har kommet frem til at han høyst sannsynlig omkom i en kajakkulykke i Skjerstadfjorden ved Rognan kvelden den 20. august 2018. Savnede har til nå ikke blitt funnet og det er grunn til å tro at han er forsvunnet i havet. Siste vitneobservasjon av Kamphuis var på ettermiddagen den 20. august. Da ble han sett gående fra togstasjonen mot Rognan sentrum. Tidligere samme dag hadde han sjekket ut fra sitt hotell i Bodø og reist med tog til Rognan. Politiets konklusjon om at Kamphuis er omkommet i en ulykke er basert på de bevisene som foreligger i saken, skriver Nordland politidistrikt i ei pressemelding.

- Noen dager etter at Kamphuis ble meldt savnet ble det funnet en skadet kajakk og en padleåre i vannkanten ved Skjerstadfjorden. Det ble også funnet en del andre personlige eiendeler flytende i sjøen. Politiet ville trolig ha kommet til konklusjonen om en padleulykke tidligere, hadde det ikke vært for at et simkort tilhørende Arjen Kamphuis slo inn på tre basestasjoner i nærheten avStavanger like før midnatt den 30. august 2018, skriver politiet.

Etterforskningen av dette sporet avdekket at den aktuelle mobiltelefonen, en datamaskin og andre gjenstander ble funnet av to østeuropeiske yrkessjåfører som fisket fra land i forbindelse med avvikling av hviletid.

- Gjenstandene ble funnet i samme område som kajakken ble funnet. De to østeuropeerne trodde gjenstandene var blitt kastet, siden de bar preg av å ha ligget ute en stund. De to mennene tok med seg gjenstandene, inkludert det aktuelle simkortet, og hadde dem i sin besittelse da de senere kjørte til Stavanger. Etterforskningen har avdekket at de to østeuropeiske yrkessjåførene passerte de tre aktuelle basestasjonene den 30. august 2018. Politiet finner ingen grunn til å mistenke de to sjåførene for å ha hatt noe med Kamphuissin forsvinning å gjøre utover dette, melder politiet.

Artikkeltags