Politiet:- Vi prioriterer brudd på smittevernloven

DEL

Lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor forteller om en rolig helg for politiet.

– Puber og restauranter er stort sett stengt, og det ser ut som folk tar oppfordringen om å holde seg hjemme, sier Sjølie som er klar på at politiet er i vanlig beredskap.

Likevel er det kommet tips om at folk ikke overholder myndighetenes råd om å ikke være samlet med mange personer og at karantener ikke overholdes. Det får politistasjonsjef Ketil Steira til å anvende en skarpere tone enn tidligere.

- Det er ikke bare ei oppfordring eller ei anbefaling. Reglene skal følges og respekteres. Det er ikke anledning til å ha private fester slik situasjonen er nå, understreker Steira.

I løpet av mandag er det ventet at Riksadvokaten kommer med forskrift som beskriver hvordan politiet skal følge opp brudd på bestemmelsene og for eksempel gi forelegg.

– Vi skal sammen med øvrige myndigheter sikre liv og helse, og opprettholde lov og orden. Politiet bidrar også til samfunnets samlede beredskap og støtte helsemyndighetene, sier Sjølie.

Lensmannen sier de har en prioritert oppgave.

– Vi vil nå prioriterer brudd på smittevernloven i denne ekstraordinære situasjonen som vi nå er i. Det vil si brudd på karantene eller andre brudd på smittevernloven, sier lensmann Asbjørn Sjølie.

Ifølge Steira har det kommet inn tips fra publikum som er bekymret for at ikke alle tar situasjonen like alvorlig.

- Jeg sier ikke at det er tilfelle i Lofoten, men vil gjerne være litt skarpere nå likevel. Politiet har ansatte i karantene og da blir det for dumt at vi må bruke ressurser på folk som ikke overholder karantenebestemmelsene, sier han.Artikkeltags