Politiker i koronatid

Susann Berg Kristiansen

Susann Berg Kristiansen Foto:

Av

Vi står i en ekstraordinær situasjon, en situasjon som ingen av oss har stått i tidligere.

DEL

Leserbrev

Oppi dette alvoret har jeg gjort meg mange flotte erfaringer, som ny ordfører. Jeg har opplevd et fantastisk godt lederskap fra fylkesmannen og hans ansatte, mine ordførerkollegarer og de ansatte i Værøy kommune som har gjort en helt fenomenal jobb. En kriseledelse som har jobbet kontinuerlig for å finne de beste tiltakene. Jeg vil også takke næringslivet og deres fantastiske pågangsmot. Jeg føler meg trygg på at dette skal vi klare sammen.


Det er mange som opplever at livet er satt på hodet. Alt arbeidet de har lagt ned, enten det er studier, bedriften sin eller som folkevalgt, er i uvisshet eller satt på vent. Jeg sitter også med den følelsen, for eksempel den viktige prosessen vi er inne i for Værøy havn, som betyr så mye for hele samfunnet vårt.


Koronatiden er også blitt til raushetens tid. Mye av det politiske arbeidet blir nå satt til side, fordi hovedfokus nå er behovet til innbyggerne og å ivareta næringslivet.


Ja, det skal være rom og tid for diskusjoner, men akkurat nå er tiden for dugnadsånd. Vi ser politiske ledere på tvers av partigrenser, som samarbeider og viser seg som nasjonale forbilder. Det er en inspirasjon for oss alle om å trekke i lag, når vi nå skal ta vare på hverandre, og ikke minst de svakeste og mest sårbare i samfunnet vårt.


Det er ikke tvil om at vi vil hverandre godt, og vi jobber mot et felles mål. Det varmer en nyvalgt ordfører og gir meg trygghet i rollen min.


Jeg ønsker befolkningen i Værøy, mine politikerkollegaer, og ikke minst alle ansatte i Værøy kommune en fin og smittefri påske. Senk skuldrene og lad opp batteriene – det vil komme godt med, i tiden som ligger foran oss.Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags