Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne avviste klager - vil stenge flere avkjørsler

Statens vegvesen ber om at flere avkjørsler på Bøstad blir stengt.

Føringen fra veivesenet og vurderingen til kommuneadvokat Lars Kjørven ble avgjørende for at Forvaltningsutvalget i Vestvågøy forkastet klagen fra Heidi Robertsen på at avkjørselen til boligen stenges i ny plan. Robertsen mener en tidligere dom gir henne rett til å beholde boligen. Den nye planen for avkjørsler henger sammen med trafikkreguleringen av området ved Bøstad skole.

Pål Krüger (Frp) og Terje Wiik (KrF) luftet om kommunen burde inviterere til et meglingsmøte for å finne en løsning som begge parter kunne godta. Krüger trakk forslag etter at utvalgsleder og kommuneadvokat slo fast at Statens vegvesens mål er å sanere flere avkjørseler mellom butikken på Borg og Høvdingveien. Flere trakk også fram at en ny runde kan forsinke trafikksikringsprosjektet på Bøstad. Dermed ble klagen avslått enstemmig.

En annen som føler seg overkjørt er Ole S. Ingebrigtsen i Buksnesveien som har klaget på at bussholdeplass er lagt tett opp til hans tomtegrense. Ifølge Ingebrigtsen vil plasseringen medføre støy, og gjøre det vanskelig å bruke utearealet.

I Forvaltningsutvalget foreslo Pål Krüger at kommunen bør tilby å løse inn eiendommen, der eieren ønsket det. Ifølge Krüger er ulempene med plasseringen store. Forslaget fikk kun stemmen til Frp-representanten.

Kommentarer til denne saken