– Ingenting ville gledet oss mer enn om Ap snur

Gaute Wahl i Vågan Venstre.

Gaute Wahl i Vågan Venstre.

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag skal Vågan Arbeiderpartiet ta stilling til konsekvensutredning for olje- og gassvirksomhet i Lofoten og Vesterålen.

DEL

Gaute Wahl i Vågan Venstre håper Vågan Arbeiderparti sier nei.

- Det ville gjøre fronten mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja mer slagkraftig, sier han i ei pressemelding.

Oljeboring blir kampsak i valgkampen i 2017 også, men Venstre tror på ny dynamikk.

- Vi ser nå at fagbevegelsen og LO er på glid, og nå kan Arbeiderpartiet komme etter. Det gjør meg styrket i troen på at vi kan få vedtak i Stortinget som en gang for alle setter foten ned for oljeboring i våre havområder, understreker Gaute Wahl.

Til det åpne møtet Arbeiderpartiet arrangerer kommer Petro Arctic-direktør Kjell Giæver, Silje Lundberg i Naturvernforbundet, LoVe Petro-direktør Ørjan Robertsen og Kjell Ingebrigtsen fra Norges Fiskarlag.

 – Tanken bak møtet er at både tilhengere og motstandere av konsekvensutredning får lagt fram sine syn. Innlederne er profilerte talspersoner nasjonalt og vil bidra med grundig og oppdatert argumentasjon inn i debatten, har  Lena Hamnes i Vågan Ap tidligere uttalt til Lofotposten.

Etter det åpne møtet skal partiet diskutere saken internt. Oljespørsmålet kommer opp til behandling i Vågan kommunestyre i november.

Les også: Åpen debatt om konsekvensutredning

Bedre rammevilkår

Venstre håper at partiene samle seg om andre saker som er viktige for regionen.

- I stedet for å krangle om olje, kan vi få en brei politisk front for bedre tilrettelegging og økte rammevilkår for vekst i regionen vår. For Lofoten er det reiselivet og fiskeriene som er vekstmotorer. Det er rammevilkårene for disse næringene som har betydning for utvikling, velferd og livskvalitet i Lofoten. Ikke oljeboring i havområdene våre, mener Gaute Wahl og fremholder at Lofoten og Vesterålen er et matfat som alene kan brødfø den norske befolkningen med middag hver eneste dag.

- Turistnæringen blomstrer. Vi har lav arbeidsledighet og lever gode liv i øyriket vårt. Lofoten trenger ikke oljeindustrien, sier Gaute Wahl.

Les også: – På tide med en ny behandling av oljesaken i Vågan kommune

Artikkeltags