Gå til sidens hovedinnhold

Jubler for ja til eggdonasjon: – Endelig! Dette er en seier for alle ufrivillig barnløse!

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordland Høyres kvinneforumsleder, Elizabeth Åsjord Sire, jubler etter at Høyres landsmøte lørdag vedtok å si ja til eggdonasjon i Norge.

Åsjord Sire sier hun vet at det fins mange kvinner i Norge som kunne vært fantastiske foreldre, bare de fikk muligheten til det.

– Motargumentene mot eggdonasjon holder ikke helt mål. Vi har siden før krigen tillatt sæddonasjon, og usikkerheten rundt barnets biologiske opphav er ikke like viktig som gode foreldre, mener Sire.

– Jeg tror man skal lete lenge etter noen som har hatt en dårligere oppvekst, bare fordi de selv ikke oppdras av sine biologiske foreldre. For meg blir det å si nei til eggdonasjon det samme som å si nei til adopsjon og sæddonasjon, om man skal følge den argumentasjonen, fortsetter hun.

Slik det er i dag vil kvinner som ikke er i stand til å få egne barn, vil aldri få muligheten til å bære frem sitt eget barn, fordi politikerne har bestemt det, påpeker hun.

– Hun vil aldri få kjenne på følelsen av å ha et liv vokse inni seg, til tross for at hun kan bli en fantastisk mor. Dette kan vi nå endre. Nå håper jeg det blir fortgang på å få dette vedtatt i Stortinget.

Kommentarer til denne saken