Vikten er ny leder i Kystpartiet

Per Roger Vikten (t.h) fra Nordland tar over stafettpinnen etter Bengt Stabrun Johansen.

Per Roger Vikten (t.h) fra Nordland tar over stafettpinnen etter Bengt Stabrun Johansen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Denne helga avholdte Kystpartiet sitt landsmøte på Gardermoen.

Bengt Stabrun Johansen fra Alta varslet tidligere i år at han ville gå av som Kystparti-leder i høst. Under landsmøtet i helga ble lederskiftet gjennomført.

– Som varslet gikk Bengt Stabrun Johansen av. Per Roger Vikten fra Nordland tar over stafettpinnen og skal lede partiet fremover, heter det i en kort melding fra Kystpartiet, skriver Altaposten.

Per Roger Vikten, som er fra Gravdal i Lofoten, ser frem til utfordringen.

– Jeg har lyst til å føre partiet videre og fremover. Vi har en valgkamp til neste år hvor vi satser på å få representanter inn på Stortinget. Det er viktig at noen representerer kysten. Norge har en stor kystlinje – vi må bare få folk oppmerksomme på det, sier Vikten.

Under landsmøtet ble det også klart at Steinar Bastesen er tatt inn i varmen igjen etter han ble ekskludert fra partiet i 2008.

– Å være tverr og holde på ting som er over for lenge siden er bare tull. Vi må kunne legge ting bak oss, sier Vikten om Bastesen.

Hvem er Kystpartiet for?

– Vi er et parti for kysten og distriktene. Det utgjør en del av landet som forsvinner i all sentraliseringspolitikken som foregår i dag. Det ønsker vi å være en motvekt til, forklarer Vikten.

Vikten tør ikke å spå hvor mange fylker Kystpartiet vil stille til valg i til neste år.

– Dette er ganske ferskt for meg, og akkurat det ble ikke diskutert på landsmøtet denne helgen, men vi vil i alle fall stille i de tre nordligste fylkene.

Hvor står dere sterkest?

– Jeg håper vi står sterkt overalt. Jeg ser frem til oppgaven, og jeg vet at jeg har gode folk sammen med meg i hovedstyret som er engasjerte og villige til å gjøre en jobb sammen. Vi må fordele oppgavene riktig, deretter vil ting stort sett gå av seg selv, avrunder Vikten.

Artikkeltags