Møtes for å diskutere skole- og barnehagepolitikk

Lokallagsleder i Utdanningsforbundet i Vågan, Erna Ravn, håper mange møter opp på det åpne møtet.

Lokallagsleder i Utdanningsforbundet i Vågan, Erna Ravn, håper mange møter opp på det åpne møtet. Foto:

Førstkommende tirsdag arrangeres det åpent møte om skole- og barnehagepolitikk ved Svolvær skole.

DEL

På møtet er de politiske partiene i kommunen invitert til å ha et innlegg om sine satsingsområder innenfor skole- og barnehagepolitikk. I tillegg åpnes det for spørsmål fra salen.

- I september er det valg, og det er viktig å vite hvor man ønsker å legge sin stemme. Derfor har vi invitert til dette møtet, slik at de som ønsker det kan få dypere innsikt i hva de ulike partiene satser på, forteller lokallagsleder i Utdanningsforbundet i Vågan, Erna Ravn.

I et manifest tilsendt partiene i Vågan ber utdannignsforbundet om svar på 17 ulike spørsmål som omhandler oppvekst i barnehage, grunnskole, samt spørsmål rettet mot minoritetsspråklige voksne elever.

- Det kan hende disse spørsmålene dukker opp igjen på det åpne møtet. For barnehager handler det blant annet om bemanning. I grunnskolen er grunnbemanning og tilrettelegging for svømmeundervisning viktige spørsmål. For videregående er vi opptatte av at tilbudsstrukturen opprettholdes. Vi opplever at linjer legges ned og flyttes. Samtidig jobbes det for å styrke opplæringen av voksne minoritetsgrupper, forklarer Ravn.

Ravn mener spesielt foreldre og lærere er relevante grupper for det åpne møtet, men hun understreker at alle som ønsker det kan delta.

- Det vil være mulighet til å stille spørsmål for alle som ønsker det, konkluderer hun.

Artikkeltags