Gå til sidens hovedinnhold

Bent Høie hadde pengegave med til hele idrettsmiljøet i Lofoten

Artikkelen er over 6 år gammel

Vågan kommune fikk fredag kveld fire millioner kroner av kulturdepartementet til den nye turn- og håndballhallen i Kabelvåg.

Helseminister Bent Høie og kampanjesjef Dag Terje Solvang i Høyre stakk nemlig innom den private partisamlingen til Vågan Høyre, som foregikk hjemme på verandaen til høyreordfører Eivind Holst i Svolvær fredag kveld. Der var det allerede samlet en rekke listenominerte personer som skal ut i valgkamp for Vågan Høyre for å sikre fire nye år i posisjon.

Turngaven

Men før partikosen og strategipraten kunne starte, så skjedde det en offisiell ting som både overrasket ordfører Holst og partifellene.

For med seg i statsrådsvesken sin hadde nemlig helseminister Bent Høie et tilsagnsbrev fra sin kollega, kulturminister Thorhild Widvey, der departementet gir fire millioner kroner i programsatsingsmidler til Vågar Turn- og håndballhall i Kabelvåg.

Ordfører Eivind Holst takket for gaven, og sa at både besøket til statsminister Erna Solberg forrige helg, og besøket fra statsråd Høie denne helgen var særdeles velkomne.

Han tenkte også på turnmiljøet i Lofoten som mangler en egen turnhall, en manko som hemmer en hel region med nesten ett tusen aktive lofotturnere. Men der det savnet i løpet neste kommunestyreperiode er en saga blott.

Partiprogrammet

Til det private Høyrelagets samling fredag kveld hjemme hos ordføreren hadde Holst nemlig ferdig det trykte programmet for Vågan Høyre for kommende valgperiode, der alle 30 kandidatene til kommunestyret også presenteres.

– Nå kan vi nesten stryke det punktet om turn- og håndballhall i programmet, og betrakte det som et oppfylt løfte fra Vågan Høyre, sa en munter og glad ordfører til Bent Høie og Dag Terje Solvang og øvrige gjester, samt Lofotposten.

Til møtet hadde Frits Blix-Hansen, Tord Nilsen, Barbro Johansen, Einar Vilhjalmsson, Geir Salamonsen, Trude Kaspersen, Geir Svendsen, Roar Syltebø og Aino Ellingsen kommet.

I tillegg var vertskapet representert med fru Linda Holst.

Medisinsk senter

Vågan Høyre hadde også invitert kommuneoverlege Jan Håkon Juul i Vågan, som holdt et foredrag for de to sentrale Høyrefolkene og de lokale partifellene om det nye medisinske senteret som Vågan kommune ønsker å utvikle i Svolvær til gavn for hele befolkningen i kommunen.

Etter møtet kjørte statsråd Bent Høie og kampanjesjef Dag Terje Solvang til Ballstad på Vestvågøy for overnatting, og båttur lørdag lenger vestover i Lofoten, til Reine.

Kommentarer til denne saken