Tar 28 stillinger

Legges fram: Budsjettforslaget fra rådmann legges fram for formannskapet mandag. Her fra et tidligere år. Arkivfoto

Legges fram: Budsjettforslaget fra rådmann legges fram for formannskapet mandag. Her fra et tidligere år. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det blir en travel måned for politikerne i Vågan. Mandag legges rådmannens forslag til årene framover fram i formannskapet. Han foreslår blant annet et trekk på 28 stillinger.

DEL

Hverken posisjonen eller opposisjonen har startet med budsjettarbeidet ennå, det bekrefter Frits Blix Hansen (H) og Hugo Bjørnstad (Ap).


– Det blir en travel måned, sier Blix Hansen.
 

– Vi har avventet i påvente av et forslag fra administrasjonen. Det kommer mandag, sier han.

Mye må kuttes

Blix Hansen ønsker ikke å uttale seg om forslaget fra rådmann Tommy Stensvik der det blant annet er foreslått å ta ned drifta i Vågan kommune med 28 stillinger i løpet av handlingsplanens periode fra 2015–2018. Til det har han ikke fått nok informasjon om forslaget ennå. Men at det er mye å ta stilling til, det vedgår han.


– Det er mye som skal kuttes?


– Ja, det er mye, og det er mange viktige spørsmål å ta stilling til, også i handlingsplanen, sier Blix Hansen.


Heller ikke Bjørnstad ønsker å uttale seg om budsjettforslaget og forslaget til handlingsplan fra rådmann Stensvik på nåværende tidspunkt.

Minus 28 stillinger

Det mest alvorlige i kuttforslagene fra rådmann er at man foreslår å ta ned 28 stillinger i løpet av handlingsplanens periode fra 2015–2018.


Kuttene er da foreslått med tre stillinger hos Rådmann, 12 hos oppvekst, en stilling hos utvikling og 12 stillinger hos helse og omsorg.


Når det gjelder kostnadsøkende tiltak er det ikke så mange rådmann Stensvik foreslår. Det er styrking av den koordinerende enheten med to stillinger fra årsstart. Disse stillingene skal finansieres gjennom nedtrekk av betalingsdøgn for utskrivingsklare pasienter som kommunen i dag betaler til sykehuset. Videre økes logopedressursen med en 50-prosentstilling.

Laupstadkutt

Laupstad må ta et par av kuttene i rådmannens forslag. Både barnehagen på Laupstad som ser ut til å bare ha tre barn i barnehagen fra høsten 2015 samt ungdomstrinnet der det er tre elever fra 2015 forslås nedlagt.

For ungdomstrinnet argumenterer rådmann Stensvik både fra et pedagogisk ståsted, og fra kommunens økonomiske situasjon.

Økt eiendomsskatt?

Rådmann Stensvik foreslår videre en økning i eiendomsskatten fra dagens 3,4 promille til 5,4 promille.

Dette er maks økning på ett år.

Når det gjelder befolkningsvekst anmoder rådmannen om en mer forsiktig positivitet enn hva SSB har. SSB mener nemlig økningen kan bli 79 personer neste år. Rådmann foreslår at kommunen legger en økning på 59 personer inn i budsjettet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken