Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker at alle studenter skal betale like mye

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvinneforumsleder i Nordland Høyre, Elizabeth Åsjord Sire mener det ikke er rett at det kun er Bodø og Mo som har månedskort til studentpris.

– I Nordland er vi så heldig å ha studiesteder på mange ulike plasser, og det skulle bare mangle at studenter i Narvik kan kjøpe månedskort til en raus studentpris, skriver Sire i en pressemelding.

Trang økonomi

Hun forteller videre at studenter allerede har en trang økonomi og at det setter en begrensning for hvor mye buss de kan ta hver måned.

– Vi ønsker jo at flere skal reise kollektivt, og jeg tror man trygt kan si at flere studenter ville reist kollektivt om prisen hadde vært lavere, skriver hun og legger til:

– I Nordland er avstandene lange, selv innad i byene og kommunene. For mange studenter er buss et viktig framkomstmiddel, men de høye prisene gjør det utfordrende for studenter å benytte seg av kollektivtilbudet

Studentpris

Sire forteller videre at hun under fylkestinget i Bodø valgte å spørre fylkesråd for samferdsel om det jobbes med å få på plass studentpris flere plasser, og om ikke, om fylkesråden kommer til å følge opp forslaget for å sikre at studenter i hele Nordland et billigere busstilbud.

Fylkesråden skal ifølge Sire ha svart at det er ikke er noe som jobbes med, men at han skal se på saken.

– Hvis man kan tilby studenter i Bodø og Mo gunstige priser ser jeg ikke hvorfor det ikke kan gjøres flere plasser. Det er godt å se at fylkesråden skal se mer på forslaget, og jeg håper han også ser viktigheten av å gi billigere kollektivpriser til studenter, skriver hun i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken