Dina (18) løfter fram psykisk helse på landsmøtet til Høyre: - Ungdom sliter mer og mer psykisk

Dina Solbakken i Lofoten Unge Høyre tar opp en av sine hjertesaker på landsmøtet til Høyre i helga.

DEL

Solbakken er leder i Lofoten Unge Høyre og er sammen med Johann Krüger i ungdomspartiet og Elizabeth Åsjord Sire fra Vågan Høyre delegater på helgas landsmøte i Høyre.

Dina Solbakken er fra Stamsund og står på valglista til partiet både i Vestvågøy og i Nordland. Hun skal lørdag ta opp psykisk helse og ungdom fra talerstolen på landsmøtet.

- Alle elever bør ha mulighet til å besøke skolepsykolog hvis de trenger hjelp, sier hun og legger til at Unge Høyre vil ta opp en resolusjon på møtet der man går gjennom ulike tiltak man ønsker å få på plass.

- Vi vil gjøre det lettere for ungdommer og folk som trenger hjelp med den psykiske helsa.

- Hvordan skal det skje?

- Jeg mener i alle fall at kommunene bør øremerke penger slik at det er psykolog tilgjengelig en eller to dager på skolene, slik at de som sliter psykisk ikke bare går til helsesøster, det er ulike kompetanse hos en psykolog og helsesøster.

- Hvorfor er det viktig å løfte fram dette?

- Statistikkene viser at ungdom sliter mer og mer med pyskisk helse. Jenter sliter med depresjon og angst, mens gutter topper statistikkene over selvmord. Dette må det gjøres noe med.

Solbakken holder sitt innlegg lørdag. Dette er det andre landsmøtet i Høyre hun deltar på, sist løftet hun fram spørsmålet om eggdonasjon.

- Opplever du at innspillene fra ungdomspolitikerne blir lyttet til?

- Ja, spesielt nå siden Unge Høyre får behandlet to resolusjoner. Det viser påvirkningskraft.

- I høst er det valg, hva tenker du om valgkampen som kommer?

- Jeg er veldig spent! Jeg står både på lista til Vestvågøy Høyre og på lista til Nordland Høyre, sier Solbakken som også trekker fram ungdom og psykisk helse som viktig i valgkampen.

- Jeg mener man også burde utvide tidene på helsestasjonene og øke helsesøster-tilbudet.

Også fylkespolitiker Bente Anita Solås som i høst stiller som ordførerkandidat for Vestvågøy Høyre deltar under landsmøtet. Det samme gjør stortingspolitiker Jonny Finstad fra Vestvågøy.

Landsmøtet til Høyre avsluttes søndag.

Artikkeltags