Politiet er bekymret etter at den kriminelle motorsykkelklubben Outlaws har begynt å etablere seg i Vesterålen.

Det skriver politiet i ei pressemelding torsdag.

- Outlaws er en av de mest aktive kriminelle MC-klubbene i Norge, og flere av medlemmene er dømt for blant annet vold, trusler, narkotika, torpedovirksomhet og ulovlig bæring av våpen. MC-klubber som definerer seg som 1%-klubber ønsker vi ikke skal etablere seg i Lofoten og Vesterålen.

- Rekruttering pågår

Politiet har jobbet aktivt opp mot miljøet over tid, og har ifølge pressemeldinga dannet seg et godt bilde av etableringen og rekrutteringen av flere medlemmer som nå pågår.

- De fleste av medlemmene er domfelt for alvorlig kriminalitet, og viser ingen tegn til å endre seg. I forbindelse med ransaking nylig hos et medlem i Outlaws MC i Vesterålen fant politiet ulovlig oppbevart våpen, ammunisjon og sprengladning. Sprengladningen var konstruert med splinter og kan potensielt være svært farlig, forteller Per Erik Hagen som er leder for politiet i Lofoten og Vesterålen

For kun få uker siden ble to av medlemmene i Outlaws siktet for å bruk av vold og trusler, hvor de også skal ha brukt sin tilknytning til den kriminelle MC-klubben Outlaws som trussel.

Beslag er gjort

- Det skal være trygt å bo og ferdes i Vesterålen. Politiet ser svært alvorlig på denne aktiviteten og kommer til å følge den opp. I forbindelse med etterforskning av denne konkrete volds- og trussel saken gjorde politiet beslag av flere medlemsvester merket med Outlaws og 1% merket (colors), som ble brukt som trussel mot en person, forteller Hagen som lover at politiet følger med.

De er spesielt oppmerksomme mot eventuell rekruttering av nye medlemmer, da det fryktes av kriminelle MC-klubber tiltrekker seg rotløse og sårbare personer.

- Dette er ikke en forbigående utfordring, men et samfunnsproblem som krever oppmerksomhet og innsats fra flere hold, sier Hagen.