Statsminister Erna Solberg er en av høyrepolitikkens mest fremgangsrike kremmere. I sin regjeringskåthet har hun inngått avtale,- jeg hadde nær sagt med djevelen, men med KrFs Kjell Ingolf Ropstad om endringer i abortloven, samt forbud mot eggdonasjon. Dette i bytte mot regjeringsdeltagelse og ikke mindre enn tre ministerposter til KrF, et miniparti som færre og færre stemmer på. I det ene øyeblikket oppfordrer Erna Solberg kvinner til å føde flere barn (i nyttårstalen), for så i neste øyeblikk å ta fra ufrivillige barnløse muligheten til å få barn, ved hjelp av assistert befruktning eller eggdonasjon. Den politiske ryggraden til disse to, er i så henseende å sammenligne med kokt spagetti.

Det er en skam, og politisk prostitusjon som Høyre begår, når de selger kvinners opparbeidede, soleklare rettigheter til et parti som har under fire prosent oppslutning i befolkningen.! Hvor er det blitt av det verdikonservative og ærlige, folkelige Høyre med hedersmenn som bl.a Erling Norvik, Jo Benkow og Jan P. Syse representerte.? Svaret gir seg vel selv i grunnen. Mammon, skattelette til de aller rikeste og privatisering over en lav sko, er melodien i partikontorene nå til dags. Borte er både ærlighet og all form for politisk troverdighet.

Både Ropstad og nestleder Olaug Bollestad jubler hele veien til partikontoret, de har nemlig fått full uttelling i forhandlingene om en flertallsregjering: Tre statsråder, samt endringer i abortloven. Når man ikke får endret alt som man ønsket seg i denne loven, får man nøye seg med det nest beste. Nemlig endringer i den såkalte tvillingabort paragrafen, samt vetorett. Ropstad har gjentatte ganger tatt til orde for å forby eller kraftig innskrenke retten til selvbestemt abort. Han uttalte for ikke lenge siden, sitat: "klarer du en, klarer du to" i forbindelse med tvillingfødsel, og det sier jo alt om den erkekonservative politikken denne såkalte kronprinsen representerer. Han og andre glattslikkete, politiske wannabes, med ambisjoner om å være kristenfolkets talsmenn for sin generasjon, påtar seg et betydelig ansvar når de bidrar til å bryte kvinners rettigheter. Rettigheter som kvinner gjennom årtier har sloss for, er nå blitt fjernet med et pennestrøk av Erna Solberg.

Man blir trist, lei seg og ikke minst forbannet over et slikt forkvaklet kvinnesyn. Denne formen for sexisme er blitt en vanlig KrF-rutine: Man sorterer mennesker etter kjønn, uten tanke for andre og kanskje mye viktigere skillelinjer. En tendensiøs framstilling.? Neppe mer enn Kjell Ingolf Ropstad og Erna Solbergs mislykkede forsøk på bortforklaringer både på endringene i abortloven, og det smått oppsiktsvekkende faktum at KrF har fått vetorett i bioteknologispørsmål.

Når så kvinners soleklare rettigheter til å bestemme over egen kropp ofres på denne måten, reagerer hele det politiske Norge med både protester og avsky. KrF og Høyre opplever utmeldelser fra både menige medlemmer og fra tillitsvalgte, som er dypt uenige i den politikken som Ropstad representerer,- og hestehandelen Høyre har gjort med KrF. Det er dustete, det er idiotisk, det er flaut og det er gammeldags, det som statsminister Solberg har begitt seg ut på. Og hvordan er det med demokratiet i denne sammensausingen av erkekonservativ religion,- og politikk? Jo, vi er kommet i den situasjon at et parti med under fire prosent oppslutning er blitt gitt vetorett, på tross av et klart stortingsflertall i biotekologispørsmål.!

Hva fikk så de andre regjeringskameratene ut av 14 dager med forhandlinger på Granavollen.? FrP fikk beholde antallet statsråder. Kudos til Siv Jensen,- selv om undertegnede står langt fra henne politisk, for at hun nektet å gi fra seg en eneste FrP-statsråd til KrF. Venstre fikk gjennom en passus om mer myrvern (sic), noe Trine Skei Grande betegnet som en seier. All den tid hun fikk beholde sin ministerpost, er hun tilsynelatende såre fornøyd.

Et av Erna Solbergs selvskudd, er at Høyres Linda Hofstad Helleland måtte vike for en ny statsråd fra KrF, og dermed er en av Norges største regioner,- Trøndelag, uten statsråd for første gang på 50 år!! Fylkespartiet i Trøndelag er i fullt opprør mot statsministeren, og med rette. Valget om halvannet år kan bli svært så interessant, da Høyre i Trondheim hadde store ambisjoner om å vippe ordfører Rita Ottervik AP ut av ordførerkontorene.

Men hvor er kommentarene fra Siv Jensen og resten av FRP oppi alt dette, altså om avtalen Høyre har gjort med KrF.? Jo, de er musestille mens de øker avgiftene, kjører Segway, tygger lakrispiper og ser proffboksing på TV.

Så er det store spørsmålet, skal de borgelige velgerne satse på pest eller kolera.? Tja, jeg vet sannelig ikke.