Posten sliter med å levere posten din: – Mye post har adresser som ikke finnes

FEIL: Mye post blir fremdeles adressert med stedsnavn i stedet for de nye gatenavnene.

FEIL: Mye post blir fremdeles adressert med stedsnavn i stedet for de nye gatenavnene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mye post mangler ordentlig adresse og kommer derfor sent frem.

DEL

Posten sliter med å levere post i Lofoten fordi mange fremdeles oppgir stedsnavn som adresse.

- Ja, noen bruker ikke dette engang men bare postnummer og poststed. Marka, Gjersvold, Straumnes og Brenna er eksempler på stedsnavn som ikke lenger er gyldige adresser, understreker Stig-Arne Rasmussen, han er distribusjonsleder i Posten i Lofoten.

De opplever at opptil flere hundre brevsendinger daglig ikke er riktig adressert og derfor blir forsinket. Det er særlig utfordrende i de gamle landpostområdene som fikk gate- og veinavn sist. Her er det mye post som fremdeles har stedsnavn på seg.

- Moskenes er et område vi sliter spesielt med i så henseende, sier Rasmussen.

Forsinkelser

Fra nytt år gjorde Posten endringer slik at blir gjort klar for ruten ved Bodø postterminal, her blir de pakket i reoler og sendt videre til Lofoten. 70–80 prosent av posten blir sortert i maskin og er derfor veldig sårbar for dårlig adressering.

– Vi som jobber her jo noe lokal kunnskap, men etter hvert som vi bytter ut folk så forsvinner jo den også, sier Rasmussen.

Det kommer stadig egne kassetter med post som skal til beboere i Lofoten som de i Bodø ikke klarer å sortere i riktig rekkefølge på grunn av for dårlig adressering. Denne posten må sorteres på ny når den kommer til Svolvær eller Leknes.

– Dette resulterer i at posten blir forsinket, og et ukeblad man kanskje helst ville lese før helga kommer ikke fram før etterpå, fordi vi ikke fant adressen. I verste fall kan posten bli returnert til avsender, og det synes vi jo er veldig trist. Vi legger mye i å levere god kvalitet, men arbeid som dette er tidkrevende, sier han.

Gule klistremerker

Mest feil blir gjort på post som kommer som masseutsendelser, som reklame, abonnementer på ukeblader og lignende.

– Det beste du kan gjøre for å få posten din hjem er å si fra til disse forbindelsene om at du har fått ny adresse, det blir ikke rettet før du sier ifra, sier distribusjonslederen.

Til nå har de markert dårlig adressert post med gule klistremerker som ber deg informere om riktig adresse til avsender. Nå setter Posten i et ekstra gir og sender ut flyers, i de områdene de sliter mest med, mer informasjon om problemet.

– Vi har jo laget ris til egen bak i vår iver etter å få posten fram, så vi har levert den ut selv om det har stått feil adresse på. Men det er ressurskrevende og vi sliter med å få alt fram og det synes vi er ille, sier han.

Han understreker også at det er viktig at man sjekker at gate- og veinavnet er gyldig, samt husnummeret , postnummer og poststed er riktig, på posten.

Artikkeltags