Brev fra legen brukte 13 dager på 2,3 mil

Brevet ble sendt fra Leknes og nådde Valberg 13 dager seinere. Pasienten rakk ikke legetimen sin.

Brevet ble sendt fra Leknes og nådde Valberg 13 dager seinere. Pasienten rakk ikke legetimen sin. Foto:

Av

Posten skal frem, het det i gamle dager. Det er lenge siden, det.

DEL

LeserbrevSyns å huske at det er planer om å avskaffe A-posten som en gang lovet at brev skulle frem i løpet av et døgn innenlands.

Ordningen har vært i mange år. Men nå erfarer jeg at posten som "lever for å levere" strekker seg langt nedover i alfabetet. Det er ikke snakk om B-post heller!

I dag da jeg hentet brev og aviser i postkassen, åpnet jeg straks brev fra fastlegen som innkalte pasienten til kontroll mandag 12. februar kl 11.15 og jeg sto nesten fastfrosset akkurat da kl 11.15. Det ville være helt umulig å komme seg de 2,3 milene til Leknes og fastlegen i løpet av det minuttet, attpåtil skulle jeg være fastende!

Brevet var sendt fra doktoren 30. januar! Det var korrekt adresse og rett porto. Og brevet har altså brukt 13 dager på den strekningen. Nå lurer jeg på om postverket kan bli belastet for beløpet av ikke å ha møtt opp på legesenteret til rett tid? Eller hva?


Posten har fått tilbud om å svare på brevet, men har valgt å anse det som en meningsytring som kan stå uten tilsvar (Red.)

Artikkeltags