Gå til sidens hovedinnhold

Pressekonferanse om skredulykka

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har invitert til pressekonferanse i forbindelse med skredet i Tamokdalen.

Nord-Norge

(Nordlys) - Vi har nå satt stab i forbindelse med skredet, og vil ikke si noe mer før pressekonferansen klokka 11, opplyser politivakta.

Nordlys vil streame hele pressekonferansen direkte. Her vil også Universitetssykehuset Nord-Norge være representert.

Fra Finland og Sverige

Politiet leter etter fire savnede personer i Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms.

De fire ble meldt savnet av en femte person i samme turfølge onsdag ca. kl. 1600. Politiet har i samarbeid med Universitetssykehuset Nord-Norge, Hovedredningssentralen for Nord-Norge og frivillige gjort befaringer i området. Det er observert et skred nært toppen av fjellet. Det går skispor inn i skredområdet, men ikke ut. Politiet antar at de fire kan være tatt av skred.

Søk med helikopter

Det er gjort søk med helikopter med nattoptikk natt til torsdag uten funn av personer. Torsdag gjøres det søk med sender/mottaker-utstyr fra helikopter hvis været tillater det.

Aksjonen er en redningsaksjon med fortsatt håp om å finne overlevende. Værforholdene i området er krevende, og skredfaren er for stor til at mannskaper kan settes inn i området. De savnede er tre finske og en svensk statsborger.

Det var ved 15.30-tiden onsdag at det ble slått full skredalarm. Fire skiløpere – tre menn fra Finland og en kvinne fra Sverige – returnerte ikke etter en skitur opp til Blåbærfjellet i Tamokdalen i Balsfjord.

Været vanskeliggjør leteaksjonen. - Vi har fortsatt håp om å finne dem i live

Kommentarer til denne saken