I mars 2009 begynte Trond Gran som sogneprest i menighetene i Flakstad og Moskenes. På sognepresten sin Facebook-side opplyser han at han nå slutter som sogneprest i Flakstad og moskenes.

– Jeg slutter som sokneprest i Flakstad og Moskenes for å gå over i nyopprettet stilling som kapellan i Buksnes og Hol på Vestvågøy. I mars var det 10 år siden jeg startet som prest i Flakstad og Moskenes, og spesielt siste halvannet året har jeg kjent på en økende slitasje. Min store glede som prest har alltid vært å drive med grunnleggende prestearbeid. Og da muligheten dukket opp til å være kapellan, slo det meg at dette ville være riktig på mange måter, skriver han.

Han skriver at selv om avgjørelsen føles riktig er det samtidig tungt å ikke skulle ha samme nærkontakten med alle de flotte folkene og stedene vest i Lofoten lenger.
– Nå skal vi jo ikke flytte, og vi vil være mer enn noen gang på Krystad siden Marit (kona. Red.anm.) starter butikk der. Blandakoret og annet artig vil jeg jo fortsatt være med på. Men tiden som prest går altså mot slutten, skriver Trond Gran eller Trond prest som han kalles.

Jorunn Tetlie blir prestevikar i Flakstad og Moskenes fram til hun er ferdig med prestestudiene. Skiftet vil skje i forbindelse med sommerferien.