Tirsdag kveld ble sjåføren av et vogntog stoppet på Trofors på Helgeland. Sjåføren skal ha drukket whiskey mens han kjørte langs E6, og hadde en stigende promille på 0,88. To flasker brennevin ble funnet i bilen, der den ene var halvfull. I lasten hadde sjåføren flybensin.

Les også: Vogntogsjåfør fyllekjørte i stigende rus på E6 - med tilhenger full av flybensin

Farlige trafikanter

I etterkant har Nordland politidistrikt kommet med en uttalelse på Facebook, som levner liten tvil om hva de synes om hendelsen. Uttalelsen er rettet mot de som aktivt driver varslingsvirksomhet i sosiale medier, for å advare sjåfører om politiets tilstedeværelse langs veiene.

- Er det lurt å drive varslingsvirksomhet om politikontroller på Facebook, og andre steder?, spør politiet lettere retorisk på sin Facebook-profil.

Sjåføren ble stanset av en UP-patrulje som gjennomførte en vanlig kontroll langs E6, tirsdag kveld. Dette er bare en av flere kontroller som er gjennomført den siste tiden, både av Politiet og Utrykningspolitiet.

- Vi synes det er bra at man får stoppet farlige trafikanter, og hendelsen viser hvor viktig det er å gjennomføre kontroller, skriver politiet.

Jobber aktivt

Til Avisa Nordland uttalte jourhavende jurist Kaja Jørgensen, at de gjerne tar opp til diskusjon, om det er lurt å varsle slike kontroller slik at berusede sjåfører slipper unna.

- Politiet ser dette som en hendelse som gjerne kan tas opp til diskusjon blant alle de som jobber aktivt med å varsle om kontroller, på Facebook og i andre fora, sier Jørgensen.