Markerer verdensdagen for psykisk helse: - Vi er glad for at Steffi stiller opp

GLAD GJENG: Unni Kasteng Jakobsen, Merethe Hagen, Randi Ingebrigtsen og Solveig Utvik er lgad for at Steffi Jo Buie stiller opp under markeringen av Verdensdagen for psykisk helse på Meieret den 10.oktober

GLAD GJENG: Unni Kasteng Jakobsen, Merethe Hagen, Randi Ingebrigtsen og Solveig Utvik er lgad for at Steffi Jo Buie stiller opp under markeringen av Verdensdagen for psykisk helse på Meieret den 10.oktober Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag 10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. På Vestvågøy går Mental Helse, Voksne for barn og Meieriet bibliotek sammen om et arrangement på Meieriet der blant annet Steffi Jo Buie stiller opp.

DEL

Tema for verdensdagen for psykisk helse i 2019 er «Gi tid».

Samarbeid

I Vestvågøy har Mental helse hatt tradisjon med å markere dagen. Det skal de gjøre også i år.

– Gi tid er årets tema, og vi håper at flest mulig vil gi tid til å være med å markere verdensdagen om ettermiddag/kveld den 10. oktober på Meieriet bibliotek. Vi har vært så heldige at Voksne for barn og Meieriet bibliotek er med på arrangementet, sier Solveig Utvik som er leder i Mental Helse Vestvågøy.

– Alle har en psykisk helse i varierende grad. Åpenhet er viktig, legger hun til.

Merethe Hagen som er leder i Voksne for barn på Vestvågøy, sier de engasjerer seg i barns psykiske helse.

– Vi jobber for å sikre at barn og ungdom har de beste forutsetninger for å vokse opp trygt og godt. Vi kan komme med råd til foreldre, eller at vi bare stiller opp for å lytte. Det er mange foreldre som har behov for å snakke om følelser. Det er viktig at både barn og voksne får sette ord på det de føler. At barn har trygge voksne er viktig for en trygg og god oppvekst, sier Hagen.

Unni Kasteng-Jakobsen sier at Meieriet Bibliotek ser nytten av å være med på et sånn arrangement.

– Vi mener biblioteket er en naturlig arena for et slikt arrangement. Det gir oss en mulighet til å informere om de tilbud biblioteket har. Det er viktig for oss å formidle kunnskapen. Vi vl lage en utstilling som omhandler psykisk helse. Det finnes mange former for litteratur som omhandler dette viktige temaet, sier hun.

Steffi spiller

Solveig Utvik sier at det blir flere innlegg fra personer med forskjellige ståsted. I tillegg blir det musikalsk innslag.

– Vi har vært så heldige å få Steffi Jo Buie med på laget. Det betyr mye for oss at hun sa ja, sier Utvik og ser på bort på musikeren som slo gjennom i The Voice.

– For meg er det viktig å gi tid til dette arrangementet. Jeg har kjent på dette temaet både personlig og på folk rundt meg. Psykisk helse har vært hjertesaken i musikken min, og jeg mener åpenhet er viktig. Jeg ble glad når jeg ble spurt, og for meg personlig betyr det mye å få bidra under markeringen av verdensdagen for psykisk helse, sier Steffi Jo Buie.

På formiddagen vil Voksne for barn og Mental helse Vestvågøy ha stand på Lofotsenteret. Om ettermiddagen/kvelden blir det markering på Meieriet.

– Vi har flest mulig tar turen til. Arrangementet er gratis, og alle er hjertelig velkommen, sier Solveig Utvik og Randi Ingebrigtsen fra Mental Helse, Merethe Hagen fra Voksne for barn og Unni Kasteng Jakobsen fra Meieriet Bibliotek.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken