I konkurranse med 13 andre band fra Vesterålen, Tromsø, Harstad, Ørnes, Gibostad og Narvik stakk Bodø-bandet Barnevænnlig av med seieren. Hele salen i Andenes Idrettshall sang «Deven, det deilig det her» da punkekvartetten fra Bodø entret scenen for å motta juryens hyllest.

Vinnerbandet består av Mathilde Mortensen (gitar/vokal) fra Kabelvåg, Herman Bolte-Olsen (gitar/sang) Luca Karlsen Ramskjell (bass/vokal) og Edvardt Klingenberg (trommer). Barnevænnli har spilt sammen siden 2020.

– Etter noen år hvor vi har manglet litt breibeint musikk fra Bodø, blir vi endelig truffet i magen av solide mengde «attitude». Et ungt band, som oser av selvtillit blåser juryen av banen. Smilene brer seg umiddelbart og tar oss tilbake til vår ungdomstid og de bandene som var de tøffeste i gata da vi vokste opp. Bandet gir oss assosiasjoner til Antibatong. Med politiske tekster og et skråblikk på det etablerte samfunnet, speiler de hvordan mange ungdommer ser på det å vokse opp i dag. Både samspillet mellom hvert enkelt medlem, og de individuelle prestasjonene viser stor modenhet. Det er bestandig deilig med litt PØNK rett i trynet. Ikke slutt med det her. Vi trenger det, sier juryen via en pressemelding.

– Det føles uvirkelig. Det er fantastisk å kunne få presentert sangene og det vi står for på en stor scene, og at folk liker det vi lager Vi er rett og slett i en lykkerus av en annen verden, sier Herman Bolte-Olsen i Barnevænnnli.

Hva skal dere bruke de 20.000 i premiepenger til?

– Det blir bokstavelig talt studiotid for alle pengene.