Gå til sidens hovedinnhold

Q-festivalen arrangert for andre gang: - Det er bra at de har noe tilrettelagt for ungdom under høstvekka, mener Arne Martin (17)

Artikkelen er over 1 år gammel

Q-festival er arrangert av fritidsklubben Qltura og er den eneste festivalen i Lofoten som har et rusfritt alternativt. Festivalen ble arrangert for andre gang i år, og den er kommet for å bli.

Frida Justin (16) fra Andenes og Arne Martin Fagerås (17) står ved inngangspartiet til Storsalen på Meieriet og selger t-skjorter for bandet «Honningbarna». Begge har gledet seg mye til årets Q-festival.

- Jeg er her først og fremst fordi jeg er glad i musikk, og jeg synger mye på fritiden. I tillegg kommer «Honningbarna», noe jeg gleder meg veldig til å se, sier hun og fortsetter:
- «Discoduck-styret» fra Andenes fikk gratis inngang til festivalen og sponset buss til og fra Andenes. Det synes jeg er kjempe kjekt at de tilrettelegger slik at ungdommene får muligheten til å oppleve festivalen, smiler hun.

Arne Martin er artistvert under festivalen. Det er hans jobb å sørge for at alle som skal opptre har alt de trenger.
- Jeg er glad i lokalarrangementer, da slipper man å reise langt for å oppleve noe kult. Det er også bra at det er rusfritt, og at det også fins noe som er tilrettelagt for ungdommer under høstvekka.

Kjørte sju timer for å spille

Bandet «Resirkulert» har reist fra Tromsø for å spille på Q-festivalen. Dette er første gangen de tar turen til Leknes.
- Det er kjempestas å være her, vi er veldig glad for å bli booket. Vi stod opp tidlig for å kjøre hit, og det er ikke alltid lett for et par B-mennesker, spøker guttene.

- Vi er vant med å farte rundt omkring. I sommer har vi spilt på mange ulike festivaler som Rakettnatt, Sørøyrocken, Karlsøyfestivalen og Festerålen. Deretter planlegger vi en turne til høsten, der vi skal innom Oslo, Bergen, Stavanger og Bodø.

Hvem er «Resirkulert»?

- Vi er et band fra Tromsø som har spilt sammen i 6 år nå. Kort fortalt er vi et gammelt kulturskoleband som startet med å spille sanger fra Metallica til å skrive våre egne sanger.

Festivalen blir tradisjon

Britt Aune er en av arrangørene for festivalen. Hun er kjempefornøyd til tross for forsinkelsen.
- Vi er henger litt etter planen da lydprøvene tok lengre tid enn forventet. Men alt i alt har gjennomføringa levd opp til forventningene. Jeg vil rose de fantastiske frivillige ungdommene for deres innsats før-, i og under festivalen. Vi hadde ikke klart det uten dem, roser hun.

- Q-festivalen er et viktig innslag til kulturlivet på Leknes, og det er ikke så ofte vi greier å samle ungdommene slik vi har gjort i dag. Vi prøver å lære ungdommene å dra på konsert og ulike festivaler. Det langsiktige målet er at ungdommene skal selv få arrangere festivalen under de voksnes hjelp, mener hun.

Les mer

Disse var på Q-festivalen på Meieriet

Kommentarer til denne saken