Gå til sidens hovedinnhold

Rådmannen i Vestvågøy: - Vi er der at noen kan ha problemer med å få åpnet ytterdøra si så se etter etter hverandre

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmann i Vestvågøy, Kjell Idar Berg, oppfordrer innbyggerne i kommunen om å se etter hverandre og være ekstra oppmerksomme i den værsituasjonen vi har nå.

-Vi kjenner jo ofte naboene våre, og vet om de som kan trenge litt ekstra hjelp, sier Berg i en pressemelding.

Snømengdene som har kommet i løpet av dagen er så ekstreme at veinettet er så godt som ute av drift. Leknes sentrum er knapt fremkommelig, og rundt om i kommunen vår er det nå bare hovedferdselsårene som er åpne.

-Vi er faktisk der at noen kan ha problemer med å få åpnet ytterdøra si. Fokus på naboer blir derfor svært viktig, påpeker rådmann Berg.

Varselet fremover er heller ikke oppløftende, og ser man på nettsidene til lokalavisene våre, er det store trafikale utfordringer.

Kommunen følger derfor situasjonen tett, og rådmannen har løpende kontakt med brannsjef Ragnhild Sæbø som er kommunens øverste beredskapsansvarlige. Hvis situasjonen vedvarer, eller forverres, vil trolig brannstasjonen på Leknes bli bemannet i natt, da det mest sannsynlig ikke vil være fremkommelig for brannmannskapene hjemmeadresser og til brannstasjonen.

Enhetsleder for hjemmetjenesten, Bente Anita Solås, forteller ved 14.30-tiden at hun og kollegene har kontroll på situasjonen, og at de sørger for at ingen blir stående uten nødvendig hjelp.

Samtidig kan det skje i dag at ikke alle får besøk, med mindre de er helt avhengig av det.

-Vi er i kontakt med brukerne og deres pårørende. De vet også at de kan komme i kontakt med hjemmetjenesten på det telefonnummeret de er vant med å bruke for å nå oss, sier Solås.

Kort oppsummert er situasjonen i dag svært utfordrende for hennes kolleger og deres brukere, men det er ikke kritisk, og Solås understreker at man har kontroll.

Vestvågøy kommune oppfordrer for øvrig sine innbyggere om å holde seg hjemme, såfremt det lar seg gjøre. Sikt og snømengden gjør at bilkjøring bør unngås i dag.

Kommentarer til denne saken