Gå til sidens hovedinnhold

Rækøya: En oppfordring

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politikerne i Vågan har en viktig beslutning å ta på mandagens kommunestyremøte. Rækøyasaken er kompleks, betent og etterhvert også emosjonell. Da hjelper det lite med overdrevne beskrivelser av at lyset slukkes, at 'alt legges ned i kabelvåg', og at tidligere tiders forståelse av verdier i naturen forsøkes presses på en ny tid.

Jeg ønsker å komme med følgende oppfordring: følg intensjonen i bærekraftsmålene og i strategien for De grønne øyene - som IKKE er å plukke akkurat DET ENE bærekraftsmålet som passer ens sak, men SE HELHETEN (og ikke minst forholde seg til sin viktigste oppgave i plansammenheng, nemlig skape bærekraftige, trygge og gode lokalsamfunn), og sørg for at man imøtekommer ønskene fra de som skal bygge Kabelvågsamfunnet i framtiden.

All moderne industriplanlegging flytter industri UT av boområder, man utvider den ikke. Verdiene i omkringliggende natur kan ikke kun måles i mulig ressursuttak - og nettopp her, et par steinkast (!) fra et framtidig kultursenter som skal feire den unike historien om sammenhengen mellom bosetting og landskap i Lofoten bør og må man være seg sitt historiske ansvar bevisst.

Jeg ser fram til at kommunestyret på mandag gjør den rette beslutningen, velger å beholde nåværende regulering, og dermed begrenser uttaket til eksisterende planer - og ser fram til å i fellesskap bygge framtidens Kabelvåg.

Kommentarer til denne saken