Gå til sidens hovedinnhold

Stoppet St. Hans-bål på Ramberg

Artikkelen er over 4 år gammel

Kommunen har forbudt opptenning av et St. Hans-bål på Ramberg.

Etter tips ble bålet undersøkt tirsdag formiddag. Ifølge Dag Walle ved teknisk etat ble det funnet tre gamle stolper som inneholder kreosot. Kommunen brukte traktor til å løfte vekk toppen av det som skulle bli et større St. Hans-bål.

– Vi har gitt forbud mot å tenne på bålet til miljøfarlige materialer er fjernet. Kreosot er kreftframkallende. Kommunen har tidligere anmeldt innbyggere som har satt fyr på stokker som inneholder kreosot, sier Walle.

Han understreker at kommunen i forbindelse med forberedelsene til St. Hans-aften har fått inn flere tips om at det er lagt materiale som er ulovlig å brenne på bålene.

– Det er impregnert materiale, materiale med maling og andre materialer som det ikke er lov til å brenne. Det er kun rent materiale og hageavfall som kan brennes lovlig, sier Walle.

Forsøpling

Kommunen mottar en rekke henvendelse som lite miljøvennlige aktiviteter rundt om i Flakstad.

– Den siste halvannen måneden har jeg fått fem henvendelser. Det regner vi som mange. De går på at det etableres private søppelfyllinger der skrot brennes. En del er også opptatt av at plast, spesielt fra rundballer, ligger godt synlig overalt. Plast er et stort miljøproblem, sier Walle.

Han trekker fram Lofoten som turistmål, og markedsføringen av en ren og ryddig region. Dumping harmonerer lite med et slikt bilde, mener Walle.

Kommentarer til denne saken