Mandag startet arbeidet med å rydde Myrlandsveien etter raset som gikk torsdag. Lofotposten og ordfører Hans Fredrik Sørdal fikk tillatelse til å bli med inn i rasområdet og det var svære dimensjoner.
– Det er helt rått. Jeg skjønte det var et stort ras, men at steinblokkene skulle være så store, sier Hans Fredrik Sørdal og ser på en blokk som blir anslått til å veie 300 tonn.

-Største raset

Arne Nilsen har bodd på Myrland hele sitt liv hadde også tatt turen gjennom raset. Han har sett og opplevd mange ras, men ikke så stort som dette.
– Dette er nok det største steinraset som er gått. Det er voldsomme dimensjoner, sier han rolig der vi står ved siden av en blokk på rundt 200 tonn.
– Jeg husker et snøras som gikk og det var nok en syv-åtte meter høyt, legger han til.

Blir du redd når du ser dette,skremmer dette deg?
-Nei, jeg blir ikke skremt. Vi er blitt så vant til at det går ras, sier han rolig.

Nå blir veien stengt i minst tre dager til. Hva tenker du om at dere blir isolert så lenge?
– Det går bare godt.Vi er vant til dette. Vi har mat til halve vinteren og ved nok, slår han fast med et smil.

Se video:

Innbygger på Myrland, Arne Nilsen, snakker med Lofotposten i området hvor det gikk ras torsdag kveld. Han har ett klart ønske til ordføreren i kommunen.

-Må ha molo

Når vi spør om han har en oppfordring til ordføreren blir han mer engasjert.
– Moloen på Myrland er helt rasert og det gjør at vi ikke kan komme oss til og fra Myrland sjøveien. Hadde vi hatt moloen kunne vi ha fått syke folk ut uten å bruke helikopter. Du må snarest få gjort noe med moloen, er hans klokkeklare beskjed til Hans Fredrik Sørdal som på strak arm tar oppfordringen til Arne.
– Vi skal ha budsjettmøte på tirsdag og da må vi bare på en eller annen måte finne penger slik at vi kan sette i gang reparasjon av moloen. Det kan ikke være slik at vi ikke kan få ut syke folk med båt fordi vi mangler molo, slår ordføreren fast.
– Det er i hvert fall nok av stein å ta av, kommer det tørt fra Arne Nilsen.

Sørdal sier han er imponert over måten myrlendingene takler det å bo langs en sånn rasutsatt strekning.
-Bar det å gå inn her i dag gir meg litt frysninger. Myrlendingene har taklet denne og de andre gangene det har gått ras på en fabelaktig måte. Det er helt klart spesielt på en plass der veien er så rasutsatt, sier Sørdal som er klar på at det er langt fram for en tunnel utover til Myrland.

Les også: – Vi vil begynne å rydde veien i dag, men det vil ta tid før den er i farbar stand

Les også:-Det tar minst tre dager å rydde veien til Myrland

Les også:Bygda med 15 innbyggere isolert etter ras: – Vi begynner å bli så vant med å være isolert så dette tar vi med stor ro

Les også:Bygd isolert etter et 200 meter langt ras sperrer veien. Åpnes ikke før tidligst mandag