Veien til Myrland i Flakstad er stengt av et ras som gikk seint torsdag kveld. Ifølge Statens vegvesen vil det på lørdag formiddag vurderes om veien kan åpnes.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Jon-Roger Sørvang, sier til Lofotposten at det ikke vil bli gjort noe før lørdag av sikkerhetsmessige årsaker.

– Vi har instruks ved såpass store ras om at det skal ligge og roe seg et døgn i tilfelle det kommer mer stein nedover fjellsida. Vi har en kontrollingeniør på plass som følger med på utviklingen underveis, men det vil ikke bli gjort noe fysisk før vi har tatt en ny vurdering lørdag, sier Sørvang til Lofotposten fredag formiddag.

Fredag ettermiddag opplyser Allan Lorentzen i Statens vegvesen at det er stort ras som er gått.
– Raset er ca. 200 meter langt. Det vil bli tatt en ny vurdering mandag kl. 11:00. veien forbli stengt inntil da, sier Lorentzen.

Ifølge Sørvang er det mellom 10 og 12 personer som bor på Myrland som er påvirket av raset.

– Det har vært slik i mange år. De går nok over raset og blir hentet på andre siden om de er nødt til å dra noen plass.

Vil du anbefale det?

– Lokalbefolkningen er godt kjent i området. De har følt dette på kroppen i mange år, og vet nok hva dem gjør. Hele Myrlandsfjellet er en veldig rasfarlig strekning. Jeg kjører ikke dit selv med mindre jeg er nødt. Det ligger nesten daglig store steiner på veien, sier prosjektlederen, som mener det er lite man kan gjøre for å rassikre området, foruten å bygge tunnel.

– Men det vil koste flere hundre millioner kroner, og er neppe aktuelt.

Rådmann Erling Sandnes i Flakstad kommune sier de vil ta kontakt med beboerne på Myrland.
– Vi har fått beskjed fra Hjemmetjenesten om at de ikke har brukere på Myrland. Vi vil ta kontakt med innbyggerne slik at de får en kontaktperson som de kan kontakte ved behov. Nå er innbyggerne på Myrland vant til at veien er stengt, så det blir ikke så stort oppstyr av det, sier Sandnes.