Sist tirsdag ble fylkesveien til Myrland i Flakstad åpnet etter å ha vært stengt i fem døgn på grunn av et stort steinras. Det betydde at de 15 fastboende var isolerte.

Lørdag morgen gikk det nok et stort steinras på samme plass som sist. Dermed ble innbyggerne igjen isolert.

Les også:Nytt stort ras på Myrlandsveien – innbyggerne isolert

Statens vegvesen har hatt en geolog på stedet og det var ikke gode nyheter han kom med til innbyggerne.
– Været er ikke på vår side. Det skiftende været fra mildvær til frost gjør at rasfaren blir ekstremt stor. Etter å ha sett på forholdene og vurdert værprognosene utover uka har geologen kommet til at veien blir holdt stengt fram til neste mandag, sier Allan Lorentzen i Statens vegvesen.

Det betyr ei uke til i isolasjon for innbyggerne på Myrland.

Store vannmasser

Ordfører Hans Fredrik Sørdal i Flakstad var i rasområdet på lørdag og han skjønner beslutningen til Statens vegvesen.
– Da vi var der på lørdag formiddag raste det fortsatt og noen steiner var på flere hundre kilo. I tillegg kom det ufattelig store vannmasser ned kløfta der rasene har gått. Etter mitt syn så er det helt klart en rett beslutning å stenge veien selv om det fører til nok en uke i isolasjon for innbyggerne. Slik forholdene er nå kan vi ikke gamble med menneskeliv, slår ordføreren fast.

– Hva gjør kommunen nå?
– Rådmannen vil ta kontakt med innbyggerne og kartlegge situasjonen på Myrland. Slik det er nå er det kun med båt og over fjellet det går an å komme seg til Myrland. Slik forholdene er nå er begge lite tilrådelige. Vi har selvsagt også muligheten til helikopter hvis det blir nødvendig. Kommunen skal bistå med det vi kan, men akkurat nå er det ikke så mye vi kan gjøre. Jeg har også vært i kontakt med fylket, som er veieier, og orientert om situasjonen. Nå får vi håpe på kaldere vær slik at rasfaren går ned, sier Sørdal.

Les også:I dialog om utbedring av moloen på Myrland

Les også: De har vært isolerte i snart fem døgn og nå blir de også strømløse

Les også: Arne har aldri sett et stort ras og mener at nå må ordføreren ta affære