Gå til sidens hovedinnhold

Redaktøren i Våganavisa slutter

Morten Moe slutter som ansvarlig redaktør i Våganavisa med umiddelbar virkning.

Det fremkommer av en pressemelding sendt ut av Våganavisa mandag. Der pekes det på en pågående omorganiseringsprosess som årsaken til at Moe slutter som ansvarlig redaktør.

- Vi kjøpte mediehuset i januar, og har startet jobben med å tilpasse avisen til vår drift. En av de tingene som vi har sett på, er at mediehus på den størrelsen i stor grad har eneledermodell. Det ser vi som naturlig i Våganavisa også, og da måtte vi gjøre et valg. Inntil videre er dermed Anders konstituert, sier styreleder Tore Mikal Jensen til Lofotposten.

- Polaris ser stort potensiale både i området, regionen og Våganavisa. Nå skal vi få på plass en langsiktig leder og organisasjonsløsning, og finne løsninger som gjør at avisen i større grad kan dra nytte av kunnskapen vi sitter på som konsern, legger han til.

Brå avgang

Våganavisa hadde gründer Edd Meby som største aksjoner og ellers lokalt eierskap inntil avisen ble solgt til Polaris i januar. Våganavisa ble grunnlagt i 2006, og har i dag fem ansatte ved sitt kontor i Svolvær.

Morten Moe bekrefter at han hadde siste arbeidsdag i Våganavisa fredag, og at han nå skal se seg om etter ny jobb.

- Jeg har hatt tre fine år i Våganavisa. All ære til de som står på dere, sier Moe, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer i forbindelse med avgangen.

Styrelederen hevder imidlertid at det ikke ligger noe dramatikk bak den brå avgangen.

- Det var en endring vi ble enig om uten å bli uforlikt, og da var det bare naturlig at endringen skjedde raskt. Det er alltid litt kjedelig når det blir sånn, men vi er enige om at dette var bra for begge parter. Vi takker Morten for innsatsen han har lagt ned både som journalist og redaktør, sier Jensen.

Konstituert

Inntil videre er daglig leder og markedssjef Anders Kristoffersen konstituert som eneleder. Det vil si at han nå også er ansvarlig redaktør for Våganavisa. Kristoffersen tiltrådte stillingen som daglig leder i Våganavisa i april 2018.

- Hva tenker du om at du nå får det øverste ansvaret også i redaksjonen, uten å ha redaksjonell bakgrunn selv?

- Det blir mye å sette seg inn i, men det skal jeg få til. Jeg har vært lenge i bransjen, og nå ser jeg frem til å sette mitt preg på avisen, sier Anders Kristoffersen.

- Nå er Anders i første omgang konstituert, så skal vi bruke litt tid på å finne løsningene fremover. Vi er trygg på at Kristoffersen vil ivareta funksjonene på beste måte inntil ny organisasjon er på plass, sier styreleder Jensen.

Kommentarer til denne saken