46 oppdrag for redningsskøyta i mars: – Adskillig mer i år enn i fjor!

Travel måned: Styrmann Pål Misje, skipper Glenn Pettersen og maskinsjef Gunnar Skåradal på "Det Norske Veritas."

Travel måned: Styrmann Pål Misje, skipper Glenn Pettersen og maskinsjef Gunnar Skåradal på "Det Norske Veritas." Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Redningsskøyta «Det Norske Veritas» som holder til på Ballstad har totalt hatt 46 oppdrag bare i mars.

DEL

– I forhold til mars i fjor har vi hatt adskillig mer å gjøre, sier skipsfører på «Det Norske Veritas», Glenn Pettersen.

Av i alt 46 oppdrag har redningsskøyta hatt dykker i vannet i 27 av disse.

– Det har gått mye i bruk i propellen og den slags, forklarer Pettersen, og legger til at foruten sjarken som forliste utenfor Henningsvær 8. mars, har det vært udramatiske oppdrag.

Les også: Forliste utenfor Henningsvær: – Vi sto på baugen og ble lettet da vi så lys fra båter som kom mot oss

Les også: To mann berget etter sjarkforlis

Flere båter i vest

Grunnen til at «Det Norske Veritas» har hatt mer å gjøre i mars i år enn tidligere år handler ifølge Pettersen om konsentrasjonen av båter i deres område.

– Hovedtyngden av båter har vært fra Henningsvær og vestover i år, sier Pettersen, som synes det har vært greit å ha mer å gjøre enn til vanlig.

– Vi er for å hjelpe og synes det er fantastisk å kunne bidra. De som trenger bistand er folk i næring som er avhengig av rask hjelp og av å komme seg videre. Vi har håndtert trykket bra, og for oss har det vært en fantastisk måned også værmessig, sier skipsføreren på vegne av seg selv, maskinist Gunnar Skårådal og styrmann Pål Misje.

Mars: "Det Norske Veritas" har i løpet av mars vært ute på 46 oppdrag. 27 av disse har vært med dykk.

Mars: "Det Norske Veritas" har i løpet av mars vært ute på 46 oppdrag. 27 av disse har vært med dykk. Foto:

En roligere måned

For «Sundt Flyer» med base i Svolvær har det vært en betraktelig roligere mars enn det de er vant til.

– Normalt sett ligger vi på mellom 50 og 60 oppdrag i mars, men i år har vi hatt rundt 30, sier skipsfører Rune Pedersen, og legger til;

– Fisken har stått langt vest i år, så Ballstad-båten har fått kjørt seg mer enn normalt. Mars er vanligvis toppmåneden, så det er litt rart når det halverer seg med oppdrag for vår del. Men sånn blir det når fisken stopper opp ved Henningværsstraumen.

Pedersen forklarer at oppdragene har gått mest på rutine med dykking og preg.

– En og annen ambulansetur har det blitt, men vi har ikke opplevd den store dramatikken heldigvis, sier han.

Stormbull på Røst

Redningsskøyta «Stormbull», som til vanlig holder til ved Stavern, men på Røst i sesongen, har hatt tett oppunder 30 oppdrag i mars.

– De fleste oppdragene har gått på bruk i propell, motorstopp og slep til nærmeste havn, sier styrmann Kai Jensen, og legger til;

– Det har vært fint å komme opp hit i år. Det har vært veldig fint vær, og da blir det heller ikke så mange dramatiske oppdrag.

Fint vær: Skipsfører Glenn Pettersen på "Det Norske Veritas" forteller at det har vært flott å kunne hjelpe så mange og at været har vært fint.

Fint vær: Skipsfører Glenn Pettersen på "Det Norske Veritas" forteller at det har vært flott å kunne hjelpe så mange og at været har vært fint. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken