Redningsselskapet (RS) stilte fredag morgen opp for å vise ære til Cecilie Iversen fra Leknes, som er en av mange tusen kino-, teater- eller konsertgjengere, som har støttet RS med 10 kroner når de har bestilt en eBillett.

Cecilie Iversen vant en redningsvest og et gavekort på 500 kroner eBillett.

Nylig ble det registrert 1 million kroner i innsamlede midler gjennom eBillett-systemet.

10 kroner

- Det startet i 2012. Når du kjøper en billett til kino på deres system, kan du når du betaler, velge om du vil støtte Redningsselskapet med 10 kroner. I 2017 kom det inn 400.000 kroner, og nå har vi nådd 1 million kroner, forteller Rolf Erik Stenersen i RS.

Iversen sier det var litt tilfeldig at hun trykket på 10-kronersknappen.

- Jeg har sett den noen ganger når jeg har bestilt kinobillett. Ti kroner er ikke så mye, men det gjør en forskjell, sier hun.

Samtidig, både onkelen og bestefaren støtter RS, og har også hatt bruk for hjelp.

- Far er fra Ballstad. Han og onkel har brukt Redningsselskapet noen ganger, når de har fått motorstopp på havet. De er viktig for dem, sier Iversen.

- Avhengig av støtte

Støtten er også viktig for RS.

- Alle innsamlede midler til selskapet er utrolig viktige penger. Vi er avhengig av slike midler. Det koster å drifte båtene, sier skipper Glenn Pettersen på Det Norske Veritas, som ligger til kai på Ballstad.

RS har i alt 26 døgnbemannede båter i drift, når den siste snart er på plass i Mehamn i Finnmark. Med 86 millioner kroner i støtte fra myndighetene er RS helt avhengig av de frivillige.

- 86 millioner kroner er ingen ting i forhold til hva det koster å drifte disse båtene, sier Stenersen, takknemlig for støtten gjennom eBillett-systemet.

Billettløsningen er funnet opp av og drives av DX i Bodø. Systemet er over hele landet, og støtte til RS har også kommet fra hele landet.

- Ideen kom i forbindelse med et kurs i Kabelvåg. RS er en hjertesak hos min leder, sier Endre Hestnes i DX.

Stenersen er fornøyd med at vinneren av million-markeringen kommer fra Lofoten.

- Givergleden i Lofoten er stor. RS fikk i 2017 inn rundt 200.000 kroner i innsamlede midler bare fra Lofoten. Derfor er det litt stas at vinneren er fra Lofoten, sier han.

Fakta

  • Redningsselskapet er en frivillig, humanitær medlemsorganisasjon. RS jobber for å gjøre det tryggere å ferdes på og ved sjøen.
  • DX er en innholdsleverandør for salg av billetter og håndtering av arrangement; både kino, kulturhus, scene og uteliv.