Et halvt tusen mennesker besøkte Åpen båt 2017

TRIO: Lars Magnus  og Christian Brunstad Karlsen, samt Sander Krogh, hadde trivelige og lærerike timer på Åpen båt-arrangementet.

TRIO: Lars Magnus og Christian Brunstad Karlsen, samt Sander Krogh, hadde trivelige og lærerike timer på Åpen båt-arrangementet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dette var både lærerikt, interessant og artig, konkluderer trioen som vi møtte om bord i «Skårungen».

DEL

Lærerikt, interessant og artigTrioen som vi snakker om er brødrene Lars Magnus (13) og Christian (15) Brunstad Karlsen, samt Sander Krogh (17).

De hadde en flott dag på Åpen båt-arrangementet på Tangstad – det tredje i rekken.

Mamma og pappa

- Mamma og pappa dro oss med på Åpen båt, og jammen ble det både artig, spennende, lærerikt og interessant. Vi har lært en masse om kystkulturen, Sea Kingen, redningsskøyta, ulike båter, ulike fangstredskaper og utdanningsveier innen «blått», sier Lars Magnus og Christian som bor på Leknes – i byen.

- Vår befatning med «blått» så langt dreier seg om fritidsfiske, noe som er veldig artig, legger de til.

Christian er klar på at han vil bli politi. Forsvaret og Kystvakta blir nevn som mulige retninger av Lars Magnus. Sander, som bor i området, har alt staket ut kursen videre – men synes i likhet med Karlsen-brødrene at Åpen båt-arrangementet er helt topp.

500

Rundt 500 små og store fant veien til Åpen båt 2017.  De boltret seg time etter time på ulike vis, og hadde det kort sagt stortrivelig og lærerikt.

Kornelia Stoltenberg (5) hadde, som mange andre, en storveis opplevelse om bord i «Elias».

- Ja, dette var artig! Smilte hun etter turen.

Kristian Berg Eltoft (7 år søndag) fikk en opplevelse for livet da han møtte skipper Glenn Pettersen på redningsskøyta – og fikk sitte i sjefsstolen med kaffekoppen i handa.

- Oi, dette er gøy! Men jeg skal likevel bli politi, smilte Kristian.

Også skipper Remi Olsen på Sea Kingen smilte fra øre til øre da han inviterte små og store til en titt inne i helikopteret.

Tiljublet

Alle som en – aktørene, arrangørstaben og folk som strømmet til for å oppleve det hele – tiljublet Åpen båt-arrangementet.

- Et flott tiltak! roste Remi Olsen og Glenn Pettersen.

«Fantastisk arrangement!» Lød det fra alle kanter blant publikum.

Også Svein F. Hansen var en glad mann lørdag.

- Dette ble bare en helt fantastisk dag! Masse folk, takk til alle som møtte opp. Takk også til alle aktørene som velvillig stilte opp, og takk til medarrangørene som gjorde en flott jobb, sier Hansen, leder i Steinfjorden bygderåd som stod bak arrangementet.

Artikkeltags